Haberler

Oyun geliştirme maratonu gençleri bekliyor

Güncelleme:

Türk savunma sanayisi ürünleri için geliştirdiği oyunlarla dikkati çeken Otto Games, sektöre olan ilgiyi artırmak için 48 saatlik oyun maratonu düzenleyecek.

Gelişen oyun endüstrisi ve Türkiye'nin üretim odaklı diğer sektörleriyle iş birliği hedefiyle 2018 yılında kurulan OTTO Games, geçen sürede Türkiye için ilk olacak projelere imza attı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile Anka-S silahlı insansız hava aracı ve Atak helikopterinin konu alındığı mobil oyunlar üreten OTTO Games, ayrıca ABD, Avrupa ve Uzak Doğu pazarları için Hyper Casual türünde oyunlar geliştiriyor.

OTTO Games, çalışmaların yanında oyun geliştirme sektörünün gelişimine ve insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak gençlerin ilgisini artırmaya yönelik çabalara da katkı veriyor. Şirket bu amaçla Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı desteğiyle 25-27 Eylül'de 48 saatlik oyun geliştirme maratonu düzenleyecek. Oyunseverler, oyun geliştirme sektörüne ilgi duyanlar, bu alanda hali hazırda çalışmalar yapanlar, OTTO Game Jam'e Türkiye'nin dört bir yanından online katılım sağlayabilecek.

Oyunseverler, OTTO Game Jam başvurularını "www.ottogames.studio" sayfası üzerinden yapabilecek. Jüri tarafından belirlenecek en iyi 3 ekip, toplam 10 bin liralık ödülün sahibi olacak.

Oyun maratonu kapsamında çeşitli etkinlikler, turnuvalar, çekilişler ve paneller de gerçekleştirilecek.

"Kıymetli ve karlı bir iş alanı"

OTTO Games Kurucu Ortağı Mustafa Eyyüp Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de gelişmekte olan dijital oyun sektörünün, gençler tarafından sadece bir tüketim alanı olarak değil, derinliği ve kıymeti olan, karşılık bulan bir iş kolu olarak da algılanmasını arzuladıklarını söyledi. Karataş, zihinsel gelişim, teknik birikim ve sanatsal meziyetlerin buluştuğu bir alan olan dijital oyun sektörünün, kıymetli ve karlı bir iş sahası oluşturduğunu vurguladı.

Düzenledikleri etkinlikle, ülke çapında teknolojik yatırım ve Ar-Ge'nin en canlı olduğu savunma ve dijital oyun sektörlerinin varlığı ve faaliyet kapsamıyla ilgili gençler arasındaki farkındalığı artırmayı amaçladıklarını dile getiren Karataş, şunları kaydetti:

"Katma değerli ve ihracatı oldukça kolay olan dijital oyun sektörünün, oyunlaştırma teknikleri sayesinde, hemen her türlü alanda destekleyici faaliyet gösterebileceğine ve ülkemizin, küresel çapta kayda değer rekabet potansiyeli taşıdığına inanıyor, adımlarımızı bu doğrultuda atmaya çalışıyoruz. Sektörümüz, finans hacmi ve insan kaynakları göz önüne alındığında, en az ülkemizdeki diğer yerli girişimler kadar gelecek vadediyor. OTTO Game Jam ile tüm bu unsurları gençlerle paylaşmayı ve onları da bu başarı hikayesinde yerlerini almalarına vesile olmak istiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title