Haberler

"Oynayamazsam Gitmeliyim"

Joseph Yobo, kickoffnigeria.com sitesine milli takım ağırlıklı bir röportaj verdi. Ancak Dünya Kupası'nda oynamak için gerekirse Fenerbahçe'den ayrılmak konusunda çok kararlı görünüyor.

Dünya Kupası kadrosunda olmakla ilgili sorulara kendine çok iyi baktığı yanıtını veren Yobo, beslenmesine ve yaşantısına çok dikkat ettiğini söyledi. Fenerbahçe'nin oyunculara birinci sınıf fizyoterapistler, diyetisyenler ve fitness antrenörleri verdiğini belirten Yobo, onlardan en iyi şekilde yararlanmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Milli formayı yüzüncü kez giymeye çok yaklaştığının hatırlatılması üzerineyse "Öncelikle bunu hak etmem gerekli, layığıyla olmalı. İstikrarlı bir şekilde oynuyorsam layığıyla seçilmek isterim, sadece yüz milli maça ulaşayım diye beni takıma almalarını istemem. 100 kere milli formayı giymiş olmayı istiyorum ama orada bir sayıya ulaşmak için ya da rekor kırmak için değil, futbol oynadığım için bulunmalıyım" dedi.

Küçük takıma da olsa gitmeliyim

"Dünya Kupası'nda olmak için ne yapman gerekiyor?" sorusu üzerineyse Yobo "Kendime en iyi şansı yaratmak istiyorum. Öncelikle iyi durumda olmalı ve düzenli olarak futbol oynamalıyım. Eğer Fenerbahçe'de oynama şansı bulamazsam düzenli olarak oynayabilmek için her yere gidebilirim" yanıtını verdikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bence her futbolcunun yapması gereken de bu. Eğer Dünya Kupası'na gitmek istiyorsanız ve kulübünüz size oynatmıyorsa, küçük bir kulüp bile olsa oynayabileceğiniz yere gidin. Çünkü eğer maç kondisyonunuz iyi seviyede olmazsa Dünya Kupası'nda da iyi olamazsınız. Hem futbolcu olarak kendiniz için hem de o formayı giyme onurunu size veren ülkeniz için yapılması gereken en iyi şey bu."

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Joseph Yobo Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title