Haberler

    Oynamak İstediğimi Antrenmanlarda Belli Ediyorum"

    Fenerbahçe'nin genç kalecisi Mert Günok, FB TV'ye çok özel açıklamalarda bulundu.

    Görev aldığı maçlarda her zaman hazır bir görüntü çizen ve futbol kamuoyunun takdirini kazanan Mert'in FB TV'ye yaptığı açıklamalar şu şekilde;

    Uzun geçen tatil döneminin ardından çalışmaların yoğun bir şekilde geçtiğini ifade eden Mert Günok, "Bu sene uzun bir tatil dönemini geride bıraktık. Açıkçası ben sıkıldım. Takımı ve arkadaşları özlüyoruz. O açıdan bana tatil biraz uzun geldi. Kamp güzel başladı. Antrenman ve antrenman dışı gayet keyifli" dedi...

    "Yayla evimiz gibi"


    Topuk Yaylası Tesisleri'nde kamp yapmaya alıştıklarını ve bunun oyuncular açısından artı getirisi olduğunu söyleyen başarılı kaleci, "Kendi tesisimizde kalmamız, bizim açımızdan ekstra motive edici bir durum. Kampa gelirken, nasıl bir ortama gittiğimizi biliyoruz. Antrenmana yürüyerek gidiyoruz. Evimiz gibi.Buraya mutlu olarak geliyorum. Futbolcular açısından güzel bir durum. Antrenman sonrası da çok önemli sporcular için. Bizim için burası Samandıra gibi oldu. Herkes birbirini tanıyor" ifadelerini kullandı.

    "Diego kendini kanıtlamış bir isim"


    Takım içindeki arkadaşlık ortamının kendilerini rakipleri karşısında 1-0 önde tuttuğunu söyleyen Mert Günok, Diego Ribas için şu ifadeleri kullandı: "Diego kendini kanıtlamış bir isim. Antrenmanlarda istekli ve keyifli çalıştığını biliyoruz. Şampiyonluk ve 4. yıldızı takmamız açısından bu birliktelik bizim için çok önemli artı olacak. Diego'da bize ekstra bir katkı sağlayacak"

    "Antrenmanlar keyifli"


    5 kaleci ile birlikte çalışmanın kendileri için keyif verici bir ortam yarattığını söyleyen Mert Günok,"Sezon başları yoğun geçiyor ve 5 kaleci ile çalışmak keyifli oluyor. Ama hocamız muhtemelen bizden çok yoruluyordur. Sizin de gözlemlediğiniz gibi çok keyifli geçiyor. Rekabet ortamı illaki olacak. Yaptığımız tüm çalışmalar Fenerbahçe'nin yararına olacak. Kim oynarsa oynasın elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaktır" şeklinde konuştu.

    Antrenmanların önemine de dikkat çeken 25 yaşındaki kaleci, "Antrenmanlar maçların aynası gibi. Antrenmanlarda da maçlarda olduğu gibi konsantre olmalısınız. İdmanların sonunda eğlendiğimiz anlarda oluyor ama antrenman yaptığımız esnada tam konsantre olmak zorundayız. Arkadaşlarımız bunun bilincinde. Hocamızda zaten bizden bunu istiyor. Antrenmanın iyi geçmesi psikolojiye de yansıyor. İdmanda kurtardığınız şutu beyin maçta algılıyor" dedi.

    Kaleciliğin psikolojik yönünden zorluklarını anlatan Mert Günok, Küçük yaşlarımızdan itibaren bu işe gönül verdiğimiz için altyapıdan itibaren eğitilerek bu seviyeye geliyoruz. Maçta yaptığınız bir hata psikolojik olarak sizi etkileyebiliyor. Bunun için tecrübe ve mantalite gerekiyor. Bazen iyi bir kurtarış yaptığınızda orda da takılı kalmamanız gerekiyor. Maçın 10. dakikasında yaptığınız kurtarış ya da hatayla maç bitmiyor. Saha dışı antrenmanlarda da buna hazırlanıyoruz" diye konuştu.

    "Her çıkardığı top kaleciye özgüven verse de topun ne yapacağı belli olmaz. O yüzden iyi başladığınız maçı kötü de bitirebilirsiniz. Her an konsantre olmanız şart" diyen Mert Günok, Dünya Kupası'nda ise sonuca etki ederek kupaya uzanan Almanya kalecisi Neuer'in ön plana çıktığını ifade etti.

    "En iyisi Neuer'di"


    Takım arkadaşlarının sürekli Neuer'le oynamalarının ona duydukları güvenden kaynaklandığını belirten kalecimiz, "Sürekli oynadıkları zaman birbirini tanırsın. Neuer ceza sahası dışında birçok müdahalede buldu. Takım arkadaşları ona güvendikleri için arka alanı boş bıraktılar. Tabi bunun taktik boyutu da var. Takım önde oynadı ve kaleci de bunu da başarı ile uyguladı. Riskliydi ama oyun planı ve kaleci başarılı oldu" dedi.

    Hollanda ile Kosta Rika arasında oynanan maçın 120. dakikasında Cillessen'den kaleyi devralarak maça damgasını vuran Krol'un hatırlatılması üzerine Mert Günok, hocanın verdiği kararın kendisini şaşırtmadığını ve bunun sonuca olumlu yansıdığını söyledi.

    Takımdaki arkadaşlık ortamına bir kez daha vurgu yapan file bekçisi, "Geçen sene bu arkadaşlık ortamını fazlasıyla gösterdik. Aynı arkadaşlık ortamı devam ediyor. Ne kadar istekli ve aç olduğumuz ortada. Geçen seneki mücadeleyi tekrarlayacağımızı umuyorum ve bu istek maçlara da yansıyacak" ifadelerini kullandı.

    "Oynama isteğimi belli ediyorum"


    Fikstürün kendileri için avantaj olduğuna inandığını belirten kalecimiz "Hatta fikstür çekimi öncesinde Alper ile konuşuyorduk. 'İlk 8 haftada derbileri bitirsek' diye. Sezon başında takımların performansları yanıltıcı olsa da ben fikstürümüzü avantajlı görüyorum" diye konuştu.

    "Burada bulunan her kalecinin hedefi Fenerbahçe kalesini korumak" diyen Mert Günok sözlerini şu ifadelerle noktaladı: "Burada tüm kaleciler, istek ve hırsla çalışıyorlar. Buradaki her kalecinin hedefi Fenerbahçe'nin kalesini korumak ve Fenerbahçe'yi başarılı şekilde temsil etmek. Ben de antrenmanlarımı hazırlıklarımı her zaman oynayacakmış gibi devam ettiriyorum. Oynama isteğimi de antrenmanlarda belli ediyorum. Hedefim Fenerbahçe'nin kalesini uzun süre korumak ve bunun sonucunda da milli takım kalesini geçmek".

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Topuk Yaylası Mert Günok Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title