Haberler

Öyk, Tekel'e Ait Taşınmazların Satışını Onayladı

Özelleştirme Yüksek Kurulu Tekel'e Ait Beykoz'da Bulunan Eski Satış Deposu ile Marmaris'te Bulunan Taşınmazın Satışını Onayladı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), TEKEL'e ait Beykoz'da bulunan eski satış deposu ile Marmaris'te bulunan taşınmazın satışını onayladı.

ÖYK'nın söz konusu satışlara ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, TEKEL'e ait İstanbul Beykoz'da bulunan eski satış deposu, 1 milyon 920 bin dolar ile en yüksek teklifi veren Bingöller Nalburiye Kırtasiye ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ihale şartnamesi çerçevesinde satılacak. Bingöller Nalburiye Kırtasiye ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin peşinatı ödememesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından verilecek süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamaktan kaçınması, talep edilen kesin teminatı getirmemesi veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminat ÖİB'ye gelir olarak kaydedilerek, taşınmaz ihalede 1 milyon 900 bin dolar ile ikinci en yüksek teklifi veren Art İnşaat Taşımacılık Ticaret A.Ş.'ye satılacak. Art İnşaatın da ihale şartlarını yerine getirmemesi durumunda taşınmaz ihalede 1 milyon 825 bin dolar ile üçüncü en yüksek teklifi veren Zeki Paşalı'ya satılacak. Zeki Paşalı'nın da ihale şartlarına uymaması halinde ihale iptal edilecek.

Marmaris'te bulunan TEKEL'e ait taşınmazın ihalede 2 milyon 510 bin dolar ile en yüksek teklifi veren Lake İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne satışı da onaylandı. Lake İnşaat'ın peşinatı ödememesi, ÖİB tarafından verilecek süre içinde satış sözleşmesini imzalamaktan kaçınması, talep edilen kesin teminatı getirmemesi veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminat ÖİB lehine gelir olarak kaydedilerek, taşınmaz ihalede 2 milyon 500 bin dolar ile en yüksek ikinci teklifi veren Şahin Kara- Halim Orhan Ortak Girişim Grubu'na satılacak. Şahin Kara-Halim Ortak Girişim Grubu'nun ihale şartlarını yerine getirmemesi halinde taşınmaz ihalede 2 milyon 450 bin dolar üçüncü en yüksek teklifi veren MGM Turizm ve Ticaret İşletmeleri A.Ş.'ye satılacak. MGM Turizm'inde ihale şartlarını yerine getirmemesi durumunda ihale iptal edilecek.

(ANKA)

(HLY/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title