Haberler

Oy Kullanamayan Gurbetçiler İsyan Etti

Türkiye'ye 25 Haziran 2007 Tarihinden Önce Giriş Yapan Gurbetçiler, Oy Kullanmak İçin Atatürk Havalimanı'na Akın Etti. Gurbetçiler, Oy Kullanamayınca Sandık Başından Geri Dönmek Zorunda Kaldı.

Türkiye'ye 25 Haziran 2007 tarihinden önce giriş yapan gurbetçiler, oy kullanmak için Atatürk Havalimanı'na akın etti. Gurbetçiler, oy kullanamayınca sandık başından geri dönmek zorunda kaldı.

Yurtdışında yaşayan ve sınır kapılarından 25 Haziran'dan önce Türkiye'ye giriş yapan vatandaşlar, bir umutla havalimanına geldi. Atatürk Havalimanı Geliş Katı'nda bulunan seçim sandıklarına ulaşmaya çalışan vatandaşlar gümrüklü sahaya alınmadı. Kapıda bekleyen ve isyan eden gurbetçiler, bu tarihten önce Türkiye'ye giriş yaptıkları bildirilince oy kullanamadan dönmek zorunda kaldı. Gurbetçiler Yüksek Seçim Kurulu'nun yurtdışında yaşayan vatandaşların daha sağlıklı bir şekilde oy kullanabilmeleri için

gerekli düzenlemeleri bir an önce yapmasını isteyerek havalimanından ayrıldı. Türkiye'de seçmen kaydı bulunmayan gurbetçiler de vatandaşlık haklarından mahrum kaldıklarını söyleyerek, durumun gelecek seçimlerde düzeltilmesini istedi.

YSK, sınır kapılarında oy kullanma işlemini 25 Haziran'da başlatmış ve mükerrer oy kullanımının önüne geçmek için yurtdışında yaşayan, ancak seçmen kayıtları Türkiye'de bulunan vatandaşların oy kullanmalarına izin vermemişti.

(TC-RA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title