Haberler

Ove Andersson, Klasik Ralli Yarışında Meydana Gelen Kazada Hayatını Kaybetti

Eski İsveçli Ralli Pilotu ve Toyota'nın Formula 1 Takımı İlk Patronu Ove Andersson (70), Güney Afrika'da Düzenlenen Klasik Ralli Yarışında Meydana Gelen Bir Kazada Hayatını Kaybetti.

Eski İsveçli ralli pilotu ve Toyota'nın Formula 1 takımı ilk patronu Ove Andersson (70), Güney Afrika'da düzenlenen klasik ralli yarışında meydana gelen bir kazada hayatını kaybetti.

Güney Afrika'nın Cape Town kentinden 30 kilometre uzaklıktaki Oudtshoorn kasabasında düzenlenen klasik ralli yarışında, 1957 model kırmızı Volvo 444'ü kullanan Andersson, yarış sırasında yaptığı kazada hayatını kaybetti. Omurgasından zarar gören Andersson olay yerinde hayatını kaybetti, bacağı kırılan co-pilot ise hayatta kalmayı başardı. Güney Afrika Motor Sporları Yönetim Kurulu Başkanı Roger Pearce, "Motor sporları için gerçekten trajik bir kayıp olmuştur" dedi.

Andersson, 1960'lı yılların sonları ile 1970 yılların başlarında, aralarında Monte Carlo, San Remo, Acropolis, Tulip ve Dünya Ralli Şampiyonası'nın da bulunduğu çok sayıda ralli yarışında ilk 3'te yer almıştı.

(DPA-OYK-OYK-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title