Haberler

Ovacık'ta Baraj ve Madenciliğe Karşı Yürüyüş

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir grup, madencilik ve baraj yapımına karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir grup, madencilik ve baraj yapımına karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

Aralarında Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Av. Barış Yıldırım, Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun, Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, DEDEF üyesi Hasan Şen, Tunceli Barosu Başkanı Fatma Kalsen'in de katıldığı grup, Ovacık Cemevi önünde toplanarak yürüyüşe geçti. Esnafın kepenk kapatarak destek verdiği eylem, Ovacık Belediyesi önünde yapılan basın açıklaması ile devam etti. Burada konuşma yapan Av. Barış Yıldırım, "Dersim coğrafyasında 100 ayrı şirkete 100 ayrı maden arama ruhsatı verilmiş durumda, yine 45 ayrı şirkete 45 ayrı maden işletme ruhsatı verilmiş durumda. Dersim dağlarının tamamı Dersim'in ekolojik olarak hassasiyet taşıyan alanlarının tamamı maden şirketlerine kiralanmış, adeta satılmış durumda. Bizler burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Tunceli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sesleniyoruz, Munzur'un çocukları olarak, Dersim'in çocukları olarak bu ÇET gerekli değildir belgesinin derhal iptal edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Eylem yapılan konuşmaların ardından sona ererken, kalabalıkta bulunan bir grubun, kefen giyerek eyleme katılması dikkat çekti. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Barış Yıldırım Tunceli Dersim Ovacık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title