Haberler

Oturma Eylemi Yaptılar

Güncelleme:

Ankara'ya gitmelerine polis tarafından izin verilmeyen, KESK Antalya Şubesi ile Eğitim-Sen Antalya Şubesi üyeleri, akşam saatlerinde Kazım Özalp Caddesi'nde 1 saatlik oturma eylemi yaptı.

Mecliste görüşülen 4+4+4 eğitim yasa tasarısını protesto için dün Ankara'ya gitmelerine polis tarafından izin verilmeyen, bugün gündüz saatlerinde Antalya'da yürüyüş düzenleyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubesi ile Eğitim-Sen Antalya Şubesi üyeleri, akşam saatlerinde de Kazım Özalp Caddesi'nde 1 saatlik oturma eylemi yaptı.

Attalos Heykeli önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, yanlarına getirdikleri Eğitim-Sen bayraklarını sallayarak 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' sloganları attı. Oturma eyleminin ardından basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Ankara'daki kitlesel basın açıklamasına gitmelerinin engellendiğini belirterek, "AKP iktidarının son iki gündür Türkiye'nin her tarafından baskı, şiddet ve faşizan yüzünü bir kez daha gördük. Buna karşı alanlarda direnmeye devam ediyoruz. KESK yıllardır fiili mücadele hattında ilerlemektedir. Bundan sonrada bu mücadelesine devam edecektir. AKP iktidarı meclisteki bu iki yasayı geri çeksin ve emekçilerin üzerindeki baskısını kaldırsın" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title