Haberler

Oturma eylemi yapan annesiyle birlikte ablasının dönmesini bekliyor

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde devam eden oturma eyleminde, annesi Süheyla Demir'in yanında yer alan 1,5 yaşındaki Asmin Demir, 5 yıl önce dağa kaçırılan, hiç görmediği ablası Hayal'e kavuşmayı bekliyor.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde devam eden oturma eyleminde, annesi Süheyla Demir'in yanında yer alan 1,5 yaşındaki Asmin Demir, 5 yıl önce dağa kaçırılan, hiç görmediği ablası Hayal'e kavuşmayı bekliyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, partinin il binası önünde 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi 51. gününe girdi.

Diyarbakır annelerinin evladına kavuşma ümidiyle sürdürdüğü eylem için Ağrı'dan gelen Süheyla Demir, kucağında 1,5 yaşındaki kızı Asmin ile 22 gündür eylemde yer alıyor.

Hiç görmediği ablası için annesiyle eyleme katılan Asmin, her şeyden habersiz gün boyu bekleyişini sürdürüyor.

Asmin'in bakımında Diyarbakır anneleri de Süheyla Demir'e yardım ediyor.

Bazen Asmin'i kucaklarında uyutan, bazen yemek yediren annelerin yüzü, Asmin sayesinde biraz olsun gülüyor.

"Hiç görmediğin küçük kardeşin burada seni bekliyor"

Asmin'in annesi Süheyla Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'da köyde yaşadıklarını, merkezdeki bir lisede okurken 17 yaşındaki kızı Hayal'in dağa kaçırıldığını söyledi.

Kızı için 22 gündür oturma eylemi yaptığını anlatan Demir, 3'ü kız 4 çocuk annesi olduğunu, kızı Hayal'e kavuşana kadar eylemi sürdüreceğini dile getirdi.

"İnşallah çocuklarımıza kavuşuruz. Tek temennimiz bu." diyen Demir, oturma eylemini 1,5 yaşındaki kızı Asmin ile sürdürdüğünü aktardı.

Demir, "O da buradan ablasına sesleniyor. Ablası, eğer görüyorsan, bizim için değilse de Asmin'in hatırı için gel. Asmin seni günlerdir burada bekliyor. Ondan haberin yok. Hiç görmediğin küçük kardeşin burada seni bekliyor." dedi

Asmin ile oturma eylemi yapmanın zor olduğuna işaret eden Demir, "Küçük bir çocuğa ancak evde bakabilirsin ama ben günlerdir buralarda bakıyorum. Burada Asmin'i herkes çok seviyor. Diğer anneler bana yardımcı oluyor. Asmin bana da yarenlik yapıyor. Allah herkesten razı olsun. Gerekirse daha da beklerim, yeter ki kızım geri dönsün. İnşallah ablası gelir, onu da alıp birlikte eve döneriz." diye konuştu.

Demir, kızı ile bir kez telefonda görüştüğünü, kızının pişman olduğunu hissettiğini belirterek, kızının konuşurken zorlandığını, bir daha da aramadığını, onu çok özlediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title