Haberler

Otoyolların ortasında kalan tarihi kemere taş hırsızları dadandı

Güncelleme:

Zamana ve bakımsızlığa yenik düşen 229 yıllık tarihi Ali Paşa Kemeri, Eyüp-Silahtar- Gaziosmanpaşa bağlantı yolu ve Metris-Esenler bağlantı yolu ile Mehmet Akif İnan Caddesi'ni birbirine bağlayan viyadüklü kavşak inşa edildikten sonra gözlerden uzak kalarak dökülmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda bölgede yapılan elektrik hattı çalışması nedeniyle de tahrip olan kemere bu kez de taş hırsızları dadandı.

Otoyolların ortasında kalan tarihi kemere taş hırsızları dadandı

"BU BAŞKA BİR ÜLKEDE OLSA BÖYLE OLMAZ"

Bölgede 4 yıldır hurdacılık yapan ve tarihi kemeri korumayı kendine görev edinen Ayhan Kaya, taş hırsızlarının gece saatlerinde geldiğini söyledi. Definecilerin de kemerin çevresinde derin çukurlar açtığını ifade eden Kaya, şunları söyledi:

"Gece saat 2-3 sıralarında geliyorlar, bu taşları buradan söküyorlar. Ondan sonra buralarda kazı yapıyorlar. Kalabalık geliyorlar 7-8 kişi, bunları tanımıyoruz. 4 senedir ben burada hurda toplarım. Burayı canla başla koruyorum. Bundan 2 sene önce kepçeyle geldiler iki yeri kazdılar. Bu yıkılıp gidecek yazıktır, günahtır. Bunu yapmak kolay mı? Servet bu. Bu başka bir ülkede olsa böyle olmaz. İyi taşları alıyorlar, kötü taşları almıyorlar. Define söylentisi var, burası Kemerburgaz'a bağlanıyor. Ama burada define olmaz. Burada yerleşim alanı yok ki. Bu bir servet, ecdadımız yapmış 'alın kullanın' demiş" dedi.

Otoyolların ortasında kalan tarihi kemere taş hırsızları dadandı

"ŞİRİNKEMER" OLARAK BİLİNİYOR

Edirnekapı, Karagümrük, Beyazıt ve Fatih gibi semtlerde Reşid Paşa Türbesi, Atik Ali Paşa Camii, Sultan Mahmud Türbesi, Ayasofya Camii ve Topkapı Sarayı'nın da bulunduğu toplam 37 noktaya su dağıtan tarihi kemer, halk arasında 'Şirinkemer' olarak da biliniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Gaziosmanpaşa DHA Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (15)

yazık:

bu ülkede kamu malını koruya kollan adamda olmadığı gibi devlet kurumları o kadar bütçelere rağmen ne iş yapıyor.

61
2
yanıtYanıtla
CAMBAZ ARAP:

66 YASINDAYIM BEN SILIVRIKAPI ILE MEVLANEKAPI ARASINDA SUR DIBINDE DOGDUM YASADIM BENIMDE COCUKLUK YILLARIMDA GECELERI AT ARABASI ILE SURLARIN TASLARI CALINIR ESKI MEZAR VEYA HAZINE ARANIRDI TABI HER GECE KESILEN 3-5 ATIDA UNUTMAMAK GEREKIR

41
2
yanıtYanıtla
sami:

Senin çocukluğunda insanlar bu kadar okumuş değildi şimdi çoğu kişi okumuş dünyadan haberi var ama hala tarihe ve devlet malına zarar veriyorlar yazık. ben 50 sene ve öncesine bişey demem o dönemlerde ülke yeni yeni toparlanıyordu milletin derdi gelişmek ülkeyi diğer ülkelere yetiştirmekti. şimndi devletler neredeyse teknoloji yarışına girdiler kendi çaplarında bu devirde yanlış şimdi kamera var haberleşme var telefon var şikayet için.

yanıt4
yanıt0
Ahmet:

Haber basligini okuyunca hırsızlık yapildigi hiç anlasilmiyor..normalde bir yazinin başlığı o yazinin anafikrini yansıtmalı...Türkçe bilmeden habercilik yapiyosunuz.egitim şart

17
0
yanıtYanıtla
SÜMBÜLLÜ:

Hangi tarihi eser korunuyor da bu korunsun ki? İstanbul''da tarihi surları bile yıktılar inşaat yapmak için.

13
0
yanıtYanıtla
MERVE:

DEVLET HERKESİN BAŞINA BİR ASKER DİKEMEZ YA. BİR TÜRK VATANDAŞI OLARAK BİZ KENDİ TARİMİZE SAHİP ÇIKMIYOR TALAN EDİYORUZ. SONRADA VATAN PERVERİZ DİYE ORTALIKTA BAĞIRIYORUZ. BUMU BİZİM VATANSEVERLİĞİMİZ. BUMU TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ. ÖZÜMÜZDE YOK ÖZÜMÜZDE. SUÇU DEVLETTE DEĞİL KENDİ ÖZÜMÜZDE ARAYALIM.

6
1
yanıtYanıtla
Mert:

Ne korunuyor ki kemer korunucak

6
0
yanıtYanıtla
yazar:

Eşşek kadar tarihi binayı karaköyde yıkıp yerine koskoca bina yapıyorlar tabelasında da tarihi dokuyu koruyoruz oluyor. Topbaş zamanından bahsediyorum. . . . Çok iyi koruyoruzzzzz. . . .

4
0
yanıtYanıtla
ATILLA TÜRK:

kimse alinmasin gücenmesin dünyada tarihi binalari olan tarihi cok olan tek devletiz ama dünyada tarihini yok eden gene tek devletiz mesela en basiti hasan keyf artik yok olacak baraj yerimi bulamadini yada olmasa ne olurdu tarihi suya gömen akil kafasinida paraya gömendir para icin her seyi yapnalar sizi af etmeyecez asla

4
0
yanıtYanıtla
Meral:

Durum açıklığa çıktığına göre tedbir almak gerekiyor. . . acilen!

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title