Haberler

Otoyolda Can Pazarı

Aydın-izmir Otoyolunda Meydana Gelen Trafik Kazasında, İçinde Turist Öğrenci ve Öğretmenlerin Bulunduğu Bir Yolcu Otobüsü Devrildi. Kazada Yaralanan Çok Sayıda Turist Çeşitli Hastanelere Kaldırıldı. Otobüsün Şoförü Hüseyin Kaptan İse Kazayı Yara Almadan Atlattı.

Aydın-İzmir otoyolunda meydana gelen trafik kazasında, içinde turist öğrenci ve öğretmenlerin bulunduğu bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada yaralanan çok sayıda turist çeşitli hastanelere kaldırıldı. Otobüsün şoförü Hüseyin Kaptan ise kazayı yara almadan atlattı.

Aydın'dan aldığı turistleri Çanakkale'ye götürdüğü öğrenilen Hüseyin Kaptan'ın kullandığı 09 K 0797 plakalı özel tur otobüsü, Aydın Otoyolu İzmir girişindeki Işıkkent mevkiinde kontrolden çıktı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda bir süre kayan otobüs yan yatarak durdu. Devrilen otobüste bulunan 45 turist çeşitli yerlerinden yaralandı. Kaza yerine gelen çok sayıda ambulans yaralı turistleri hastanelere taşıdı. Yaralı turistlerin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Bornova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

GEZİ İÇİN GELDİLER KAZA ŞOKU YAŞADILAR Türkiye'ye gezi için geldikleri öğrenilen çoğu Güney Amerikalı ve İspanyol olan öğretmen ve öğrencilerin Kuşadası ve Meryem Ana'yı ziyaretlerinin ardından Çanakkale'ye doğru yola çıktıkları öğrenildi. Kazadan hafif yaralı kurtulan Venezuelalı öğrencilerden bazıları, uyudukları sırada otobüsün kaydığını farkettiklerini ve yana devrildiklerini söyledi. Geziye katılan Venezuelalı bir öğretmen ise, "Meryem Ana gezisinden dönüyorduk. Yağmur nedeniyle yol çok kaygandı, çocuklar da bu yüzden şoföre daha yavaş gitmesini söylemişti. Ama bir anda otobüs kayarak devrildi. Çok korkutucuydu. Otobüste 45 kişiydik, 15 ya da 16 kişinin hastanelere götürüldüğünü tahmin ediyorum" diye konuştu.

Kazanın ardından yaşadığı şoku atlatmaya çalışan 39 yaşındaki otobüs şoförü Hüseyin Kaptan ise, hızının normal olduğunu ancak otobüsün yağmur dolayısıyla kaydığını söyledi. Beş gündür bu grupla beraber olduğunu anlatan Kaptan, şöyle konuştu: "Kuşadası'ndaki geziden sonra Çanakkale'ye gitmek için yola çıkmıştık. Yanımdan bir araba geçiyordu ben de sağa doğru yanaşmaya çalıştım. Bu sırada otobüs kayıp devrildi." Kaza sonrası büyük şok yaşayan bazı turistler de polis araçlarıyla hastanelere sevk edildi. Hastanelere kaldırılan yaralılar arasında Kolombiya, Arjantin, Uruguay ve Brezilyalı öğrencilerin bulunduğu öğrenildi. Kazadan hafif yaralı kurtulan turistlerden bazıları yan yatan otobüsün içine girerek valizlerini ve pasaportlarını aradıkları görüldü. Kaza sonrası Aydın İzmir Otoyolu'nda uzun süre trafik sıkıştı. Kilometrelerce uzun araç kuyruğunun oluştuğu otoyolda yağış nedeniyle ikinci bir kaza meydana gelmemesi için trafik ekipleri sürücüleri sürekli uyardı. Otoyolun bazı kesimlerinde yağış nedeniyle küçük çaplı kazalar meydana geldi.

(YB-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title