Haberler

Otopark İnşaatı, Yeni Su Kaynağını Ortaya Çıkardı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tarafından Menderes Caddesi Üzerine Yaptırılan Yeraltı Otopark İnşaatında Ortaya Çıkarılan Su Miktarının Saniyede 70 Litre Olduğu Bildirildi. 30 Bin Nüfuslu Yerleşim Yerinin Su İhtiyacını Karşılayabilecek Su Rezervinden Gürcükapı, Gez Mahallesi ve Kongre Caddesi Kesiminin Yararlanacağı İfade Edildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes Caddesi üzerine yaptırılan yeraltı otopark inşaatında ortaya çıkarılan su miktarının saniyede 70 litre olduğu bildirildi. 30 bin nüfuslu yerleşim yerinin su ihtiyacını karşılayabilecek su rezervinden Gürcükapı, Gez Mahallesi ve Kongre Caddesi kesiminin yararlanacağı ifade edildi. Başkan Ahmet Küçükler, "Otopark inşaatı yeraltı kaynağımızın da heba olmamasını önledi." diye konuştu.

İnşaat süresince kesilen çeşmelerin saniyede 5 litre su akıttığını vurgulayan Başkan Ahmet Küçükler, mevcut çeşmelere yenilerinin ekleneceğini kaydetti. Müceldili Konağı yanında yaptırılan 200 ton kapasiteli su deposunda birikecek suyun Gürcükapı, Gez Mahallesi ve Kongre Caddesi kesimine verileceğini vurgulayan Başkan Küçükler, söz konusu bölgelerin Cennet Çeşmesi kaynağından su içeceklerini vurguladı. Otopark inşaatı konusunda yapılan değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını da anlatan Başkan Küçükler, şunları söyledi:

Otopark inşaatı öncesinde mevcut çeşmelerimizden akan su miktarı saniyede 5 litreydi. Otopark inşaatında ortaya çıkaran su rezervinin 30 bin insanın yaşadığı yerleşim birimine yetecek miktarda olduğunu gördük. İnşaat öncesi saniyede 65 litre su boşa gidiyordu. Biz bunu bu bölgede yaptığımız ek bir çalışma ile değerlendirdik. Müceldili konağı yanına yaptığımız 200 ton kapasiteli su deposuna taşıyacağımız suyu şehir şebekesi ile Gez Mahallesi Gürcükapı ve Kongre Caddesi kesimine vereceğiz." (İRT-İRT-Y) 29.06.2008 13:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title