Haberler

Otomotiv Sektöründe Daralma

Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, Otomotiv Sektöründe Bu Yılın İlk 4 Ayında Geçen Yıla Göre Binek Araçlarda Yüzde 32 Hafif Ticari Araçlarda Yüzde 25'lik Bir Daralma Olduğunu Söyledi.

Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, otomotiv sektöründe bu yılın ilk 4 ayında geçen yıla göre binek araçlarda yüzde 32 hafif ticari araçlarda yüzde 25'lik bir daralma olduğunu söyledi.

Orhon, Onatça Motorlu Taşıtlar Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça'ya Anadolu bayileri arasında 2006 yılında en çok satış yapan bölge ödül töreninde yaptığı konuşmada, otomotiv sektörünü değerlendirdi. Orhon, 2006 yılının ilk 5 ayında otomotiv sektörünün patlama yaptığını, binek otomobil satışlarının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez 550 bin satış rakamına ulaştığını kaydetti. Geçen yılın ilk 5 ayda satış rekoru kırılmasına rağmen 5. aydan itibaren dünyada yaşanan ekonomik

dalgalanmanın ardından sektörde durgunluk yaşandığını belirten Orhan, "Sektör, yaşanan ekonomik dalgalanmalardan çok etkilendi. Otomotiv pazarı sürekli daraldı. Arkasından da siyasi belirsizlik otaya çıkınca otomotiv sektörü eski günlerini arar oldu. Talep var ancak insanlar siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasını bekliyor. Siyasi belirsizlik ortadan kalktıktan sonra otomotiv pazarı geçen yılın ilk 5 ayındaki pazarına tekrar kavuşacaktır" diye konuştu.

Otomotiv sektöründe geçen yılın ilk 4 ayına göre daralma yaşandığına dikkat çeken Orhon, "Geçen yılın ilk 4 ayına göre binek araçlarda yüzde 32 hafif ticari araçlarda yüzde 25'lik bir daralma söz konusu. Ancak bu daralma 2007 yılının sonunu kadar devam etmeyecektir. Çünkü vatandaş siyasi belirsizliğin giderilmesini bekliyor. Otomotiv sektörü yine eski günlerine dönecektir" dedi.

Orhon, ABD'de 2 kişiye bir otomobil düştüğünü Türkiye'de ise 14 milyon haneden sadece 6 milyon hanenin otomobil sahibi olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Biz otomobil kullanımında dünyanın yüzde 50 arkasındayız. Bugün nasıl televizyon var mı? diye sormuyorsak ileriki yıllarda da otomobil var mı? diye sormayacağız. Yaklaşık 20 yıl önce televizyon bile yoktu evlerde. Ancak şimdi bütün evlerde var. Bu tamamen ekonomik seviyenin artmasına bağlı. Türkiye bunu yakalayacak güçtedir."

Otomobil sektörünün çok geliştiğini ve değiştiğini belirten Orhan, 1960-70'li yıllarda bir eve bir araba takas edildiğini araçlarda klima gibi gereçlerin olmadığını ancak gelinen noktada klimasız aracın kalmadığını kaydetti. Orhon, Toyota'nın dünya otomotiv pazarında büyük bir başarı sağladığına işaret ederek şunları söyledi:

"Toyota bu başarısını satıştan çok müşteri memnuniyetine önem vererek kazandı. Müşteri memnun olduğu zaman satışınız ister istemez artıyor. Bu nedenle bugün Toyota dünyada liderlik pozisyonuna geldi. Toyota dünyada ilk 10 marka arasına girmeyi başardı. Türkiye'de ise 2007 yılını pazar hedeflerimizin üzerine çıkarak ikinci sıraya yerleştik. Bizim orta vadede amacımız ilk üçtü ama bu hedefi geçtik."

Orhon, Anadolu'da bayiler arasında Toyota Onatça'nın ilk 4 ayda satış rakamlarıyla yüzde 15'lik bir pazar yakaladığını ve Türkiye ortalamasının üzerine çıktığının altını çizdi. İbrahim Orhon, 3 yıldır en çok satış yapan bayi olarak Adana'nın seçildiğini 2006 yılında da Süleyman Onatça'nın başarılı olduğunu söyledi. Bu başarılarından dolayı Süleyman Onatça'ya Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon plaket verdi.

(FK-AB-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title