Haberler

Otomotiv Sektörü Konya'da Buluşacak

Konya Sanayi Odası’nın (KSO) iki yılda bir düzenlediği Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü İçin Kümelenme-OSEG konferanslarının üçüncüsü 14 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

Konya Sanayi Odası'nın (KSO) iki yılda bir düzenlediği Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü İçin Kümelenme-OSEG konferanslarının üçüncüsü 14 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

İki gün boyunca devam edecek konferansta, Made İn Konya Projesi kapsamında Konya'da üretilen motor parçalarının sergilendiği bir de Motor Sergisi açılacak. Organizasyon kapsamında ayrıca ISO/TS 16949 Kalite Belgesi alan Konyalı otomotiv sanayicilerine plaketleri verilecek.

OSEG 2014 Konferansı hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, otomotiv sektörünün Konya sanayisi için son derece önemli olduğunu, Sanayi Odası'nın bu bilinçle Türkiye'nin ilk Otomotiv Yan Sanayi İş Kümesi Projesi'ni hayata geçirdiğini, OSEG konferanslarının da bu çalışmaların başarılı bir kazanımı olduğunu anlattı. 14-15 Mayıs tarihlerinde Konya'da gerçekleştirilecek konferansa otomotiv sektöründe Türkiye'de ve dünyada otorite olan önemli isimlerin katılacağını bildiren Başkan Kütükcü, OSEG organizasyonu kapsamında Konyalı otomotivcilerin Anadolu Isuzu, Karsan, Otokar, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri ile ikili iş görüşmeleri de yapacaklarının altını çizdi.

"Yerli Motor" temasıyla iki gün boyunca dört oturum şeklinde devam edecek OSEG 2014 Konferansının oturum başlıkları ise, 'Türkiye'nin Motor Hikayesi, Otomotiv Kümelerinin Motor Teknolojilerine Etkisi, Yerli Motor Süreci ve Dünyada Motor' şeklinde olacak.

Konya Sanayi Odası tarafından düzenlenen konferans; Halk Bankası, TOBB, Avrupa İşletmeler Ağı, Konya Organize Sanayi Bölgesi, Genmot, Mesa Makine, Saffer, Yıldız Pul, CNR Otomotiv 2015, Fiat Koyuncu sponsorluğunda, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği, Otomotiv Sanayii Derneği ve İETT'nin desteğiyle gerçekleştirilecek. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title