Haberler

Otomobil Yarışları, Kavga Nedeniyle İptal Edildi

Hatay'ın İskenderun İlçesinde, Kullanılmayan Havaalanında Yapılan Otomobil Yarışları, Yarışseverlerle Görevliler Arasında Çıkan Kavga Nedeniyle İptal Edildi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kullanılmayan havaalanında yapılan otomobil yarışları, yarışseverlerle görevliler arasında çıkan kavga nedeniyle iptal edildi.

Yamaha Bayii Sinan Taşdemir'in organize ettiği otomobil yarışları ve motosiklet gösterisinde, 40 yıldır hizmete açılamayan havaalanının pisti kullanıldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 160 aracın katılacağı yarışlar için, pistin çevresinde lastik bariyerler oluşturuldu. Ancak, yarışları izlemeye gelen çok sayıda yarışsever, güvenlik bandı ile lastik bariyerleri aşarak piste girdi. Bunun üzerine polis, yarışseverlere, "Pisti boşlatmadıkları takdirde yarışların iptal edileceği" uyarısını yaptı.

Yarışseverler, polis ve görevlilerin uyarısıyla pist dışına çıktı.

2 saat gecikmeli başlayan yarışlar sırasında izleyicilerin tekrar piste çıkması, polisi ve organizasyonu yapanları harekete geçirdi. Polis ve diğer görevliler, yarışseverleri pist dışına çıkmamaları konusunda uyarırken, görevlilerle yarışseverler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine polis, yarışların iptal edildiğini duyurdu. Bunun üzerine, yarışları izlemek için toplanan yaklaşık 3 bin kişi, hayal kırıklığıyla alanı terk etmek zorunda kaldı.

Yarışseverler, yeterli güvenlik tedbiri alınmadığından yakınırken, "İskenderun için güzel bir organizasyondu. Ama güvenlik tedbirleri alınmamış. Yarım iş yapılmış" dedi.

(AS-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title