Haberler

Otomobil Test Merkezi İçin Başbakanın Onayı Bekleniyor

TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, Yenişehir'de tahsis edilen araziye otomobil test merkezi kurulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının beklendiğini söyledi.

TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, Yenişehir'de tahsis edilen araziye otomobil test merkezi kurulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının beklendiğini söyledi.

TSE Bursa Danışma Kurulu toplantısının 4'üncüsü TÜBİTAK-BUTAL'da yapıldı. Toplantıya Bursa Vali Yardımcısı

Adnan Çakıroğlu, TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman ve TSE Bursa Danışma Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda Bursa'da yapılması planlanan otomobil test merkezi ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verildi. TSE Koordinatörü Karaman, "Türk Standartları Enstitüsü Bursa Valiliği makamına vali beyin talebi üzerine bir yazı yazdı ve yer tahsisini istedi. Sayın valimiz gelen yazıyı komisyona havale etti. İnegöl'de hava alanının karşısında bulunan mera arazisi, mera komisyonunun kararıyla mera vasfından çıkarıldı. Bu araziyle ilgili Tarım Bakanlığı Başbakanımızın oluruna sunmak üzere yazısı yazdı. Bakanlığın yazısı Başbakanlık makamına sunulmak üzere müsteşarlıkta bekliyor. Biz bu yazının sonucunu bekliyoruz. Eğer bu yazı Başbakanımız tarafından onaylanırsa bundan sonraki süreçte Türk Standartları Enstitüsü işin o boyutunu takip ederek, test merkezinin Bursa'ya gelmesini sağlayacak. Bursa bu talebin yerine getirilmesi için gayret sarf etmeli. Şu anki talep yeterli değil. Bursa'ya bu yatırımın gelmesi için herkesin buna destek vermesi gerekiyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Karaman Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title