Haberler

Otokar'dan 9 Milyon Dolarlık "Cobra" Anlaşması

Otokar, Cobra Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı İçin 2009 Yılında Teslim Edilmek Üzere, "Bir Körfez Ülkesiyle" Yaklaşık 9 Milyon Dolar Tutarında Bir Anlaşma İmzaladığını Duyurdu.

Otokar, Cobra taktik tekerlekli zırhlı aracı için 2009 yılında teslim edilmek üzere, "bir Körfez ülkesiyle" yaklaşık 9 milyon dolar tutarında bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Otokar'dan yapılan açıklamada, şirketin, Cobra zırhlı aracının geçtiğimiz yıl ürün ailesine katılan yeni tipi 20 mm Otomatik Top Platformu Cobra aracı için ilk tedarik anlaşmasını imzaladığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Otokar, 20 mm Otomatik Top Platformu Cobra araçları için yaptığı yaklaşık 9 milyon dolar değerindeki anlaşmayı, "bir körfez ülkesi" ile imzaladı.

Yüzde 100 Türk tasarımı olan ve fikri mülkiyet hakları Otokar'da bulunan Cobra'ların teslimatları 2009 yılı içerisinde yapılacak.

Açıklamada, askeri bir anlaşma olmasından dolayı hangi ülkeyle imzalandığı ve araç miktarına ilişkin bilgi verilmedi.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, anlaşmaya ilişkin değerlendirmesinde, Cobra zırhlı araçlarının, farklı coğrafi bölgelerde ve farklı kullanıcılarda giderek yaygınlaşan ve tercih edilen bir Türk markası haline geldiğini belirterek, Cobra'nın, hem yetenekleri hem de tek platformda farklı çözüm sunma özelliğiyle dünyadaki rakipleri arasından sıyrılarak kendini kanıtladığını kaydetti.

Müşteri odaklı tasarım ve üretim yaptıklarını vurgulayan Görgüç, şu görüşleri aktardı:

"Askeri araç alanında ürünün kendini ispatlaması, bir silahlı kuvvetlerin envanterine kabul edilmesi, uzun ve farklı test süreçleri gerektirir. Geçtiğimiz yıl ürün ailemize eklenen bu yeni Cobra modelimizin bir yıl gibi kısa bir sürede kendini ispat ederek, ihraç edilmesi ve bir silahlı kuvvetlerin envanterine girmesi ise savunma sanayimiz açısından önemli bir başarıdır. Bize bu başarıyı sağlayan özelliğimiz ise; kullanıcıların ihtiyaçlarını çok iyi analiz ederek, üstün araştırma geliştirme imkanları ile en uygun çözümleri sunmamız."

Görgüç, Otokar'ın 2007'de, önemli ve yüksek adetli savunma sanayisi siparişlerine imza attığını, şirketin sadece 2007 yılında aldığı savunma sanayi siparişlerinin toplamının yaklaşık 270 milyon dolar olduğunu belirterek, "Bunların 200 milyon dolarının üzerindeki kısmını ise tasarımı ve üretimi tamamen Türkiye'de Otokar tarafından yapılan taktik tekerlekli zırhlı Cobra aracı oluşturdu" dedi.

COBRA PROJESİ

Verilen bilgiye göre, 1997 yılında TÜBİTAK'ın desteği ile Otokar tarafından başlatılan Cobra projesi süresince, önemli teknolojik, mühendislik ve pazarlama yatırımları yapıldı.

Tasarım aşamasında yurt içi ve yurt dışında birçok bölgede iklim ve coğrafi şartlarda dayanıklılık testleri yapılan Cobra, Otokar'ın askeri ve zırhlı araçlar konusundaki bilgi birikimi ve deneyimi de hesaba katıldığında, kısa sürede kendini kanıtladı.

Taktik tekerlekli zırhlı araç olan Cobra, üstün arazi performansı ile dikkat çekiyor.

Monokok yapıdaki geniş açılı zırhlı gövdesi ile özellikle patlayıcı ve mayınlara karşı kendi sınıfındaki araçlar arasında ön plana çıkan Cobra, bağımsız süspansiyonu, sürekli 4x4 çeker özelliği, patlamaz tipteki lastikleri gibi pek çok unsurla benzersiz bir taktik tekerlekli zırhlı araç olma özelliğini taşıyor.

Küçük ve alçak profili ile dar alan, meskul mahal bölgelerde çok rahat hizmet verebilirken, geniş görüş açısı ile personele tam bir hakimiyet sağlıyor.

Yüksek hareket kabiliyeti, üstün motor performansı, hızlı ve kolay iniş biniş sağlayan kapıları, gündüz ve gece hareket imkanı, gerektiğinde havadan taşınabilme özelliği ile Cobra, birçok farklı ülkenin silahlı kuvvetlerinin görev ve ihtiyaçlarını karşılayacak özellikleri üzerinde taşıyor.

Yeni model Cobra'ların en önemli özelliğini, yüksek atış kabiliyetine haiz 20 mm'lik otomatik topa sahip olması oluşturuyor.

Cobra aracı, otomatik top ile daha uzun menzilde daha yüksek ateş gücü kazanırken, yerden yere ve yerden havaya hedeflere karşı daha etkin bir müdahale yeteneğine sahip bulunuyor.

Yeni Cobra modeli aynı zamanda amfibik (su engellerini geçebilme ve suda gidebilme) özelliği ile de tercih ediliyor. Cobra aracının bu tipi, dünyadaki benzer tekerlekli zırhlı araçlar arasında, hem yüksek atış gücüne hem de yüksek hareket kabiliyetine sahip olması ile farklılaşıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title