Haberler

Otokar 2007 Yılında 300 Milyon Dolar Ciro Hedefliyor

2006 Yılını 338 Milyon YTL Ciro ile Kapatan Otokar, 2007 Yılında da 300 Milyon Usd Ciro Hedefliyor.

2006 yılını 338 milyon YTL ciro ile kapatan Otokar, 2007 yılında da 300 milyon USD ciro hedefliyor.

Otokar, 2006 yılı finansal sonuçlarını ve 2007 yılı hedeflerini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar'ın yeni ürünlerle, yeni pazarlara açılımla, teknoloji yatırımları ve verimlilikle sürdürülebilir büyümeyi yakaladığını belirtti.

Görgüç, 2006 yılı hakkında büyüme yılı olacak dediklerini ve fazlasıyla yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: "Türk savunma sanayisinde gerçekleştirdiğimiz 100 milyon dolarlık ihracatla sektörün lideri olduk. 2007 yılı için savunma sanayisinde yeni pazarlara açılmayı hedeflemiştik. Bu hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başladık. 2007 yılının ilk üç aylık diliminde, savunma sanayiinde aldığımız 53 milyon USD'lik siparişle de geçen yılın ihracat rakamının yarısını ilk üç aylık dilimde gerçekleştirmiş olduk. Bu zırhlı araçlarımızın hem uluslar arası başarısı hem de dünyanın birçok ülkesinde giderek benimsendiğine ve yaygınlaştığına işaret ediyor"

Bu anlaşmanın önümüzdeki dönemlerde bizim için büyük referans olacağına ve savunma sanayiinde büyümemize devam edeceklerine inandıklarını belirten Görgüç, bu siparişin özellikle önümüzdeki 5 yıllık dönemde taktik tekerlekli zırhlı araç ihracatında önemli derecede artış beklentimizi de desteklediğini söyledi.

Otokar'ın 2006 yılında Türk savunma sanayiinde ihracat lideri olduğunu anlatan Serdar Görgüç, Otokar'ın 2006 yılında 41 milyon net kar elde ettiğini söyledi. Şirketin cirosunun 338 milyon YTL oluğunu anlatan Görgüç, Otakar'ın 2006 ihracatı 112 milyon USD ve satış adedi 3780 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

2007 HEDEFİ 300 MİLYON USD

Otokar, 2007 yılında da 300 milyon USD ciro, 120 milyon USD ihracat hedefledi. Serdat Görgüç, Otokar'ın 2007 yılının başında tanıtımını gerçekleştirdiği Doruk modelini ise Mayıs ayında piyasaya sunmaya hazırlandığını söyledi.

Otokar için 2007'nin de başarılı başladığını söyleyen Serdar Görgüç, şöyle konuştu: "Ticari araçlarda geçtiğimiz yıl sonu pazara sunduğumuz Sultan 125S çok büyük beğeniyle karşılandı. Özellikle halk otobüsü versiyonu Türkiye'nin birçok yerinde toplu taşımacılıkta kullanılmaya başlandı. Toplu taşımacılıkta illerin aldığı kararlar doğrultusunda minibüs veya büyük otobüsten küçük otobüse geçişlerde Sultan öncelikli tercihler arasında yer alıyor. Satışlarımız gayet iyi gidiyor."

2007'NİN İLK ÜÇ AYINDA 170 MİLYON USD'LİK SİPARİŞ

Görgüç, Türkiye'de savunma sanayiinde kilit teknoloji ve ürünlerde dışa bağımlılığın giderek azaldığı ve bunun savunma sanayii adına mutluluk verici bir gelişme olduğunu ifade etti. Görgüç, bugün Otokar olarak zırhlı araç alanında dünyanın önde gelen tasarım ve üretim üsleri arasında yer aldıklarını belirterek şöyle konuştu: "Zırhlı araçlarımız Türkiye dahil 15'ten fazla ülkenin silahlı kuvvetlerinde aktif olarak kullanılıyor. Bu başarımızı tasarımdan üretime tamamıyle bize ait araçlar geliştirme vizyonumuza borçluyuz. Bu başarıya fikri mülkiyet hakları Otokar'a yani Türkiye'ye ait ürünlerle ulaşmak ve yurt dışında Türk savunma sanayiini başarıyla temsil etmek bizim için büyük bir gurur kaynağı."

Yılın ilk üç ayında toplam değeri 170 milyon USD olan iki büyük sipariş aldıklarını anlatan Görgüç, "Bunlardan bir tanesi Otokar'ın bugüne kadar bir kerede aldığı en büyük zırhlı araç siparişi olma özelliği taşıyor. Bu bize ayrı bir gurur veriyor" ifadelerini kullandı.

MİLLİ TANK PROJESİ BÜYÜK GURUR

Geçtiğimiz Cuma günü sonuçlanan Milli Tank Projesi'ne de değinen Görgüç, sözlerini şöyle tamamladı: "Milli Tank Projesi'nde sözleşme görüşmelerine başlamak üzere seçilmek bize çok büyük bir onur verdi. Otokar, 44 yıllık otomotiv deneyiminin yanı sıra 20 yıla yakın bir süredir de savunma sanayiinde tasarımı ve üretimi kendine ait araçlarla faaliyet gösteriyor. Biz, bu birikim ve teknik imkanlarımızla fikri mülkiyet hakları Türkiye'ye ait Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayacak bir tank tasarlamak için mühendislik gücümüz ve Ar-Ge imkanlarımızla hazırız. Türkiye için stratejik öneme sahip böylesine büyük bir projede Otokar olarak yer almaktan gurur duyacağız. Her zaman olduğu gibi ülkemize en yakışanı gerçekleştirmek için tüm gücümüzle bu güvene layık olmaya çalışacağız."

(CHT-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title