Haberler

Otogar Alanı Parçalanarak Satılacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı menderes Türel, belediye mülkiyetindeki Yenidoğan Mahallesi'ndeki mevcut otogar alanının parseller halinde bölünerek birkaç ay içinde satışa çıkarılacağını söyledi. Türel, buradan elde edilecek gelirle Döşemealtı ilçesine yeni otogarın yapılacağını bildirdi. Türel bir meclis üyesinin 'Aday mısınız' sorusu üzerine " Ben Antalyalılar istediği sürece, Antalyalıların emrine amadeyim. Her seçin öncesi aynı şeyleri söyledim. Antalyalılar beni hangi göreve getirmek isterlerse, Antalyalıların emrine amadeyim, emirlerinde olmaktan onur ve şeref duyuyorum. " cevabını verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Olağanüstü Meclis Toplantısı, Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi.

Olağanüstü gündemde Kepez Belediyesi Yenidoğan Mahallesi sınırları içerisinde, büyükşehir belediyesi mülkiyetindeki 28 bin 157 ada 8 9 parseller ve çevresinin yeniden düzenlenerek, konut,ticaret, park ve yeşil alan, özel eğitim, sosyal tesis alanı ve yollara ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile ilgili imar ve bayındırlık komisyonu raporu, yine aynı bölgenin konut,ticaret, park ve yeşil alan, özel eğitim, sosyal tesis alanı trafo alanı ile yollar, raylı sistem hattına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli nazım imar planı revizyonu oy çokluğuyla kabul edildi.

Yoklama ve açılışın ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili düşüncülerini açıklamak üzere parti sözcülerine söz verildi.

AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, TSK'nın Afrin'de barışı tesis edecek zemini hazırlayıp sağ salim geri dönmelerini diledi.

CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer Çevikol, Türk milleti olarak yüreklerinin orada savaşan askerler için attığının altını çizerek," Askerimizin o bölgede muzaffer olmalarını istiyoruz. O bölgenin terör odaklarından temizlenmesi ve oraya barış ve huzurun gelmesini istiyoruz."dedi.

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Zeytin Dalı harekatından kayıpsız şekilde muzafferle dönülmesini istedi.

Çevikol, otogar alanının kentin daha öncelikli ihtiyaçlarına yönelik kullanılması gerektiğini belirterek, konunun acilen gündeme getirilmesi ve olağanüstü meclise taşınmasını eleştirdi.

"Yürütmeyi durdurma talebi reddedildi"

Antalya'ya çok önemli eserleri hep birlikte yapmaya çalıştıklarını belirten Menderes Türel " Zamanla yarışıyoruz. Yerel seçimlere bir sene kaldığı süreçte bir saat bile zaman kaybına hiçbir belediyemizin ve meclis üyesinin, başkanının tahammülü yok. Zamana karşı yarış kapsamında bazen meclislerimizde yetişmeyen teknik eksiklikler nedeniyle konularımızı olağan gündemlerimizi alamıyoruz.Otogar alanındaki düzenlemede bundan ibarettir. Yargı süreciyle ilgili hususta herhangi bir değişiklik yoktur. Yürütmeyi durdurma talebi reddedilmiştir.Reddedilen ilgili dava halen devam etmektedir, bize sonucuyla ilgili gelen bir tebligat söz konusu değildir. Alana yönelik bir başka 1.8 çarpanın kaldırılarak emsal arttırmak suretiyle, toplam inşaat alanından düşüş sağlamak suretiyle yeni plan değişikliğimiz oldu."diye konuştu.

"Yenidoğan'daki otogar alanı yeni otogar alanına kaynak oluşturacak"

Amaçlarının Antalya'ya görevini tamamlayan otogarın yerine yeni modern çağdaş yeni bir otogar kazandırmak olduğunu dile getiren Türel, " Antalya'da 4. Etap raylı sistemle bağlantılı, kolay ulaşımı sağlanacak noktada yeni otogar yapılması projelerimizi içindeydi. Yeni otogar projemizde tamamlandı. Enerjisini güneşten üreten, atık suları yeşil alanda kullanılan, iç bahçesiyle iklimsel konfor sağlayan, çift kabuklu olması nedeniyle iklime duyarlı, düz ayak kullanıma olanak sağlayan engelli ve yaya dostu bir projedir. Toplumun kullandığı alanların, gelişen teknolojinin son gelişmelerinden istifade etmesi önemlidir. Antalya'yı yenilemeye çalıştığımız gibi otogarı da yenilemeye çalışıyoruz. Otogarı Döşemealtı'na taşıyoruz. Döşemealtı Belediyesi ile protokol yaptık.Elde edilen alanda projemizi uygulayacağız. Yeni otogarın bitmesiyle, Anadolu kavşağındaki eski otogar alanını büyükşehir belediyesinin yapacak olduğu yatırımlara kaynak oluşturması için değerlendirilecektir."ifadelerine yer verdi.

"Parsel parsel satılacak"

Alanın satışını iki kez denemelerine rağmen gerçekleşmediğini aktaran Türel, " Bütün parsel satışı olması nedeniyle yatırımcılar açısından bedelin biranda temine edilmesi zorluğu ortaya çıktı. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Antalya'nın ihtiyaçlarına göre parsellere bölmek suretiyle satışının daha mümkün olabileceği söylendi. Bölerek bir imar planı değişikliğini meclisimizin takdirine sunuyoruz. Bunun içinde konut, ticaret, hastane, yurt, okul, yeşil alan, konut alanı,spor alanlarını mevcut. Halkımızın ihtiyacını giderecek tüm donatılar mevcuttur. Yeni otogar inşaatını Antalyalıların hizmetine sunmak istiyoruz. Birkaç ay içinde ihalelerimizi hem yeni otogar hem de eski otogar alanının satışı ile ilgili ihalemizi gerçekleştireceğiz."ifadelerine yer verdi.

"Yapmayın diyenler, proje listesi versinler"

Türel, CHP grubunun itirazlarına ise şöyle cevap verdi: " İtirazların yükselmesi karşısında benim söylediğim şudur. Bize yapılacakların listesini vermesini istiyorum. Kruvaziyer limanı, Konyaaltı sahili, Boğaçayı projesi,yat limanı, yapacağız diyoruz. 'Yapmayın diyorlar'. Bende diyorum ki yapmayın diyenlere yapacak listesi vermelerini istiyoruz. Ama bize her şeyi yapmayın diyorken, kendilerinin vizyonları, projeleri neyse bize onları versinler, onu yapmaya çalışalım. Vizyon fukaraları gibi bir sözü söylemek zorunda kalıyorum. Yarın bunları söyleyenler muhalefetten aday olacaklar."

"Antalyalılar istediği sürece adayım"

Türel, bir meclis üyesinin siz de aday mısınız? Sorusuna, " Ben Antalyalılar istediği sürece, Antalyalıların emrine amadeyim. Her seçin öncesi aynı şeyleri söyledim. Antalyalılar beni hangi göreve getirmek isterlerse, Antalyalıların emrine amadeyim, emirlerinde olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Bu görevi onurumla taşımak ve çocuklarımıza bu büyük eserleri bırakmak en büyük hedefimdir. Elbette bu gibi konuların demokratik ortamlarda tartışılması mümkündür. İstememezliği ben bir önceki dönemimde de gördüm. Birinin öneriyle gelmesi benim en büyük beklentimdir. Biz Antalya'mızın otogarını yenilemek istiyoruz bu bizim hakkımızdır, sizinde mevcut haliyle kalsın demek hakkınızdır."şeklinde konuştu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da aynı maddede söz aldı. Birkaç ay önce meclise, Muratpaşa'nın yatırımları için kendisine ait bir alanı satmak için gündem maddesini getirdiğini, komisyonda kabul edilmesine rağmen mecliste AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edilmediğini anımsattı.

"Uysal'dan fotoğraflı ima"

Uysal, "Siyasi saikle alınan bir karardı. Siyasi saikle alınan kamu alanlarının değersizleştirilmesi hukuki, ahlaki, vicdani olarak uyuşmaz. Siyasette bazen yanlış kararlara iştirak edilebilir. Hicap duyan, yanlış olmuş diyen meclis üyelerime yine de saygılarımı iletiyorum. Ama hiç hicap, sıkıntı duymayan arkadaşların varlığından ben hicap duyuyorum. Sosyal paylaşım sitesinde Ebru Türel'in bir paylaşımını gördüm. "Doha'da bir fotoğraf çektirmişsiniz, Allah saadetinizi artırsın. Ebru Hanım paylaşımında 'Doha beton yığınına dönüşmüş, Antalyamız doğası, kültürü ile bambaşka' diyor. Aynen katılıyorum. Ama sizin sık sık Dubai vizyonunuzdan bahsettiğinizi hatırladığımda aile içinde bir görüş ayrılığı olabileceğini ben düşündüm. O yüzden farklı fikirlere hakaretle yaklaşmamak lazım. O dil Ankara'da son yıllarda yaygınlaştı, biz Antalya'dan duymayalım" diye konuştu.

"Antalya'yı betonlaştırmayacağız"

Uysal'ın sözlerine Türel, "Kaynak oluşturma konusunda hangi belediye olursa olsun hukuka ve tekniğe uymak kaydıyla destek vermeye hazırız. Siz hukuka uygun olduğunu söylüyorsunuz ama bizim arkadaşlarımız olmadığını belirtiyor. Hukuka uygunluğuna yargı verecek. Herkesin kendine özgü görüşleri olabilir. Antalya'nın betonlaşmasına müsaade etmeyiz. Antalya'nın betonlaşmasına asla müsade etmeyiz. Biz göreve çıkarken sadece Dubai' değil,6-7 şehir saydık. Barcelona'yı, Londra'yı Miami'yi saydık. Bu şehirler turizmde dünya markası olular. Biz onlar gibi olacağız demedik.Biz onları gececeğiz dedik. O şehirlerin aynısını Antalya'ya uyarlamak gibi bir niyetim yok. Biz Antalya'yı koruyarak geliştireceğiz. Biz asla Antalya'yı betonlaştırmayacağız Biz bunlar gibi olacağız demedik, bu şehirler turizmde dünya markası olmuşlar, biz bunları geçeceğiz dedik" ifadelerini kullandı.

"Türel'den Gül'e eleştiri"

Menderes Türel, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün daha önceki bir söyleminde annesini örnek vermesini eleştirmesine cevap vererek, "Aileyi siyaset malzemesi yapıyorsa artık onun siyaset hayatı bitmiştir, yazıklar olsun. Önce dönsün, babasının kendisi için söylediklerine baksın ondan sonra konuşsun. Bunları siyasete malzeme etmem. Her şey ortada, insan önce kendine dönüp bakacak. Bu meseleler aile mahremiyeti içinde kalmalı, aileyi siyasete malzeme eden siyasetçiler bana göre ne adamdır, ne de siyasi ömründe gidebileceği yolu kalmıştır."dedi.

Kepez Santral kentsel dönüşüm projesinde fazlasıyla yeşil alan olduğunu kaydeden Başkan Türel, Konyaaltı Sahil projesi kapsamında 5 bin 500 ağaç dikileceğini 50 bin metrekare alanın üzerinde yeşil alanı arttırdıklarının altını çizdi.

Oy birliği ile gündemin 2 ve 3. maddesi kabul edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Menderes Türel Döşemealtı Yenidoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title