Haberler

Oto Center Esnafı, E-ticaret Sitelerine Karşı

Oto Center esnafı, e-ticaret sitelerine karşı Abonelik ücretleri bir yılda 4 katına çıkınca esnaf boykot kararı aldıDİYARBAKIR - Diyarbakır Oto Center esnafı, son dönemde abone oldukları araba alım satımı yaptıkları e-ticaret siteleri tarafından arttırılan aylık abone ücretlerine tepki...

Oto Center esnafı, e-ticaret sitelerine karşı

Abonelik ücretleri bir yılda 4 katına çıkınca esnaf boykot kararı aldı

DİYARBAKIR - Diyarbakır Oto Center esnafı, son dönemde abone oldukları araba alım satımı yaptıkları e-ticaret siteleri tarafından arttırılan aylık abone ücretlerine tepki olarak 'boykot' kararı aldı. Abonelik ücretlerinin bir yılda 4 katına çıktığını belirten esnaf, vergi levhası olmayanların abone yapılamamasını istediklerini belirtti.

Diyarbakır'da Elazığ yolu üzerinde bulunan Oto Center esnafı, son dönemde abone oldukları araba alım satımı yaptıkları e-ticaret siteleri tarafından arttırılan aylık abone ücretlerinin arttırılmasına tepki olarak 'boykot' kararı alarak site girişine pankart astı. Kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını ve seslerini duyuramadıklarını belirten esnaf, söz konusu aylık abonelik ücretlerinin bir yıl içerisinde 4 katına çıkarıldığını ve konuya çözüm bulunmasını istediklerini kaydetti. Vergi levhası olmayanlara da aynı şartlarda abonelik sağlandığını ifade eden esnaf, bu şartlarda ayakta kalmalarının zor olduğunu ve böyle devam etmesi halinde esnafın dükkanlarını kapatacağını kaydetti.

"Böyle giderse 1 yıla kadar tüm esnaf kapatma durumuna gelecek"

Vergi levhası olmayan şahıslara da kendileriyle aynı haklara sahip üyeliklerin sağlanmaması gerektiğini belirten Diyarbakır Oto Center Başkanı Mehmet Dönmez, "Burada şimdi 20 arabalık üyelik için vatandaş 560 lira civarında ödeme yapıyor. 10 arabalık üyelik için ben kendim 382 lira ödüyorum. Normalde bizim bu üyeliğimiz 200 liradan 400 liraya çıkarıldı. Buna tabi ki karşıyız ve şahısların bu siteleri kullanabilmelerini istemiyoruz. Burada vergi levhası olmadan bir oto site kuramazsınız. Peki vergi levhası olmadan dükkan açamıyorsam neden şahsa bu üyeliği kurduruyorsunuz? O zaman şahsa verilmesin. Esnaf kan ağlıyor. Son bir aydır burada 100 dükkan 500-600 araç var bunların içerisinde 10 tane araç satılmamış. Peki bu ekspertiz için getirilen araçları kim satıyor derseniz bu araçlar ayakçılardan, memuruna kadar herkes bu sektöre el atmış durumda. Böyle giderse bir seneye kalmaz bütün esnaf kapatma durumuna gelecek. Çünkü 5 ay, bir yıl kira ödediği v iş yapamadığı zaman otomatik olarak kapanma durumuna gelecektir. Yetkililerden büyük bir destek bekliyoruz. Normal şahısların abonelikleri kaldırılsın. Vergi levhası olmayan açmasın" dedi.

"200 lira fatura nasıl bin lira oluyor bunu bize açıklasınlar"

Oto center esnaflarından Yunus Karaaslan, sorunun çözümü için her yere başvurduklarını ancak seslerini duyuramadıklarını ifade etti. Karaaslan, şunları kaydetti:

"2 yıl önce ödediğimiz fatura 170 lira iken bugün ortalama bin 200 lira fatura ödüyorum abonelik için. İki şubemiz olduğu için ortalama aylık 2 bin 500- 3 bin lira arasında giderimiz var. Normalde hiçbir sektörde 200 liralık bir fatura bir yılda 800 lira, bin liraya çıkma ihtimali yok. Yüzde 500-600 zamla karşılaşıyoruz. Denetlenmiyor. Sıkıntımız bu. Sesimizi duyuramıyoruz. BİMER'e kadar gönderdik fakat kimse ilgilenmiyor bu konuyla. Bu eylem tepki olsun diye 80 ilde gerçekleştirildi ama yine etki uyandırmadı. Sesimizi duyurabileceğimiz kimse yok. Talebimiz bu olayın denetlenmesi normalde zam memura yüzde 4 verilir fakat bu firma bir yılda yüzde 500 zam yapabiliyor. Bu rahatlığı var. Denetlensin istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. 200 lira fatura nasıl bin lira oluyor bunu bize açıklasınlar."

(EEI-AKK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Diyarbakır Elazığ Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title