Haberler

Otlukbeli'ne Kültür Salonu ve Şark Köşesi

Erzincan'ın Otlukbeli İlçe Kaymakamlığı'nca Kültürel Faaliyetlerde Kullanılmak Üzere Kültür Salonu Düzenlendi.

Erzincan'ın Otlukbeli ilçe Kaymakamlığı'nca kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere kültür salonu düzenlendi.

Otlukbeli Kaymakamı Şefik Aygöl, yaptığı açıklamada, bin yıllık bir tarihe sahip ilçede konferans, tiyatro, resim sergi, ve resmi programlar gibi kültürel faaliyetlerin yapılabileceği bir mekan bulunmadığını belirtti. Aygöl" Kaymakamlık olarak bunu gözönüne alarak devlete ek bir yük getirmeden mevcut hükümet konağının 3.katındaki atıl durumdaki bölümleri yeniden düzenleyerek çok amaçlı kültür salonu haline getirilmesi için gerekli çalışmaları başlattık. Önümüzdeki hafta içerisinde hizmete açılmasını planladığımız 200 kişi seyirci kapasiteli salonda 20 bin ytl'lik bir harcamayla ilçenin en önemli ihtiyaçlarından birini daha yapılan bu çalışmalarla giderilmiş oldu. Bu çalışmanın hükümet konağında olmasının amaçlarından birisi de ilçede yaşayan vatandaşların hükümet konağını rahat bir şekilde kullanabilmeleri ve buranın onlara hizmet amacıyla yapıldığını hissettirmektir. Ayrıca ilçemiz kültürel faaliyetlerin yapılması noktasında çok mahrum kaldığından ve bu faaliyetler çok az sayıda da olsa yapıldığından, belediye düğün salonunda veya okullarımızın yemekhaneleri gibi kültür faaliyetleriyle bağdaşmayan mekanlardan kurtarılıp modern mekanlara taşımayı hedefliyoruz"dedi.

Vatandaşların günlük gazete ve dergileri takip edebilmeleri açısından kolaylık sağlanması amacıyla merkez hizmet binasında Erzincan ve bölgenin kültürünü yansıtan Şark köşesi oluşturduklarını vurgulayan Kaymakam Aygöl,"Günlük olarak 15-20 vatandaşımız şark köşesinden faydalanmaktadır. Bu köşemizde günlük gazete ve dergi getirterek vatandaşlarımızın faydalanmasını sağladık. Bununda giderdiğimize inanıyoruz. Bu köşemize ilgi her geçen gün artmaktadır. İlçemize günlük olarak gazete ve dergilerin getirilemesinin dahi mümkün olmadığı bir dönemde kaymakamlığımızın ve ilçe esnafımızın işbirliğiyle bu imkanı oluşturduk. Bu köşeyi düzenlememizdeki amacımız vatandaşı kahvehane köşelerinden kurtarıp daha modern ve temiz bir ortamda gündemi takip etmesini sağlamaktır. İlçemizde kültür seviyesinin yükseltilmesine katkı sağlamak ve okuna alışkanlığının geliştirilmesi açısından Toplum Merkezinde yapılan faaliyetlerine ek olarak okuma ihtiyacı hisseden vatandaşlarımızın faydalanacağı bir ortam haline getirildi"diye konuştu.

(BA-İRT-Y)

20.03.2007 19:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title