Haberler

Otizmli Muhammed'in radyoculuk hayali gerçek oldu

Güncelleme:

Otizmli Muhammed'in radyoculuk hayali gerçek oldu

- Türkiye'nin ilk otizmli radyocusu

Çaldığı her kapı yüzüne kapanan Muhammed, artık radyoda sevenleri ile buluşuyor

KOCAELİ - Kocaeli'de küçük yaşlardan itibaren radyoculuk hayali kuran 19 yaşındaki otizmli Muhammed, çaldığı tüm kapıların yüzüne kapanmasına rağmen hayalinden vazgeçmedi. Bir radyo kanalının desteği ile hayalini gerçekleştiren genç, her gün mikrofon başında sevenleri ile buluşuyor.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde yaşayan ve otizm teşhisi konulan 19 yaşındaki Muhammed Emirhan Güngör, küçük yaşlardan itibaren radyocu olmanın hayalini kurdu. Küçükken severek dinlediği radyoculardan etkilenen otizmli Muhammed, bu hayalini gerçekleştirmek için çalmadık kapı bırakmadı. Kocaeli'de yayın yapan hemen hemen tüm radyo kanallarını dolaşan Muhammed, radyocu olmak istediğini ve kendisine şans tanınmasını istedi. Ama gittiği radyolarda otizmli olması sebebi ile Muhammed'in isteği reddedildi. Büyük hüzün yaşayan Muhammed son olarak Berna Uytun'un genel yönetmenliğini yürüttüğü ' Radyo Çağdaş' isimli radyo kanalına gitti. Radyocu olmak istediğini söyleyen Muhammed ile tanışan Uytun, radyo yönetimine bildirdi. Radyo yönetimi Muhammed'in hayalini gerçekleştirme kararı aldı. Bunun üzerine büyük sevinç yaşayan Muhammed, radyo kanalında eğitime başladı. Aldığı eğitimle radyoculuğa dair önem arz eden bilgileri kısa sürede öğrenen Muhammed, kendi programını da sunmaya başladı. Hem hayalini gerçekleştirdiğini hem de para kazanmaya başladığını söyleyen otizmli Muhammed, dinleyenlerinin kendisine yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

"Herkes beni çok hoş bir şekilde karşıladı"

Küçük yaştan beri hayalini kurduğu radyo mikrofonunun başına geçip dinleyicilerine seslenmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Muhammed, "Yüzde 90 raporla otizmliyim. Buraya geliş sürecim çok ama çok zordu. Öncelikle bundan bahsedeyim. Ben buraya gelmeden önce her yer benim için kapı duvar oldu. Tüm denemelerimin ardından son olarak buraya gelmeyi tercih ettim. Burada genel yayın yönetmenim olsun, patronlarım olsun herkes beni çok hoş bir şekilde karşıladı. Herkes bana sahip çıktı ve sevdi. Şu anda haftanın 6 günü istek programı yapıyorum. Dinleyicilerimden gelen tepkiler çok güzel. Sosyal medyadan ve farklı yollardan gelen tepkilerin gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Radyoculuk hayali küçük yaşlarda ortaya çıktı, lise yıllarında arttı. Lise yıllarımda radyo camiasını sıkı bir şekilde takip etmeye başladım. Daha sonra ben de neden bir radyocu olmayayım diye hayaller kurmaya başladım. Bu hayalim Mayıs ayında gerçekleşti. Buraya geldiğimde otomasyon, mikser, mikrofon kullanmasını öğrendim. Yayınlarım çok güzel gidiyor" dedi.

"Sosyal medyada da çığ gibi büyüdü"

Muhammed'in radyoda program yapmaya başlaması ile çok mutlu olduğunu ve hastalığı nedeni ile var olan birçok programını aştığını ifade eden Uytun, "Muhammed ilk geldiğinde çok kötü bir durumdaydı. Bütün radyolar kendisine kapı duvar olmuştu. Radyocu olmak, mikrofon kullanmak istediğini söyledi. Yönetimle konuştum, gayet olumlu bir şekilde karşıladılar. Yardım ettik ve çok sıkı bir eğitimden geçirdik. Verdiğim bilgileri hemen kaptı ve eksiksiz bir şekilde kendini bilgilerle doldurdu. Günden güne kendisini geliştirdi. 1 günlük yayınlarla başladık, şimdi 6 gün yayın yapıyor. Dinleyiciler de kendisini çok sevdi. Sosyal medyada da çığ gibi büyüdü. Türkiye'nin ilk otizmli radyocusu Muhammed oldu. Gayet de mutluyuz. Kendi programını ilk başta kendisi hazırlamaya başladı. İstek saati yapıyor, gelen mesajları değerlendiriyor ve bu mesajlar doğrultusunda yayının akışını değiştiriyor. Bundan dolayı çok mutlu oldu. En önemlisi sakinleşti. Önceden çok takıntılıydı. Takdir edersiniz ki otizmli bireyin kafasına taktığı şeyi yapması gerekiyor, bu yapılmadığı zaman sinirlenmeye başlıyor. Burada çalışmaya başladığından beri bunu da aştı. Ailesi ile görüştüğümüzde de bunu dile getiriyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Türkiye Otizm Radyo Genel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title