Haberler

KIRKLARELİ - Otizmli Emin, topladığı atık kapakları sanata dönüştürüyor

Güncelleme:

Kırklareli'nde otizmli öğrenci Emin Tekke, topladığı 15 bin plastik şişe kapağından Atatürk silüetleri yaptı.

Kırklareli'nde otizmli öğrenci Emin Tekke, topladığı 15 bin plastik şişe kapağından Atatürk silüetleri yaptı.

Pınarhisar ilçesi Sütlüce köyünde yaşayan Tekke, eğitim gördüğü Bilal Yapıcı Özel Eğitim Meslek Okulunda başlatılan "Atıktan Sanata Özel Çocuklar Projesi" kapsamında 4 ay önce kapak toplamaya başladı.

Tekke, topladığı 15 bin kapakla, görsel sanatlar öğretmenleri Nurcan Dilden ve Ebru Savaş gözetiminde 5 farklı Atatürk silüeti yaptı.

Emin Tekke, AA muhabirine, bugüne kadar 15 bin atık kapak topladığını söyledi.

Köyde neredeyse atık kapak bırakmadığını anlatan Tekke, kapaklarla mozaik tekniğiyle Atatürk silüet ve portreleri yaptığını belirtti.

Kapaklarla çalışma yaparken kendini çok iyi hissettiğini anlatan Tekke, "Daha fazla silüet yapmak istiyorum." dedi.

-"Öğrencilerimizin üzerindeki gelişmeleri gördük"

Öğretmen Ebru Savaş ise projeyle atık malzemeleri geri dönüşüme kazandırmayı ve otizmli öğrencilerin sanatla iç içe olmasını sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Atık kapaklarla mozaik sanatını kullanarak Atatürk silüetleri yaptıklarını anlatan Savaş, "Çalışmamız 4 ay sürdü. Geri dönüşüm ürünlerini sanata dönüştürdüğümüz için çok mutluyuz. Özellikle geri dönüşüm ürünlerini sanata dönüştüren öğrencilerimizin üzerindeki gelişmeleri gördük. Örneğin öğrencimiz Emin çok içine kapalıyken bugün kendini ifade edebilecek seviyeye geldi." diye konuştu.

Öğretmen Nurcan Dilden ise otizmli çocuklar üzerinde farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, onların hayata daha güzel bakmasını sağlamak ve atığın sanata dönüştürülebileceğini göstermek için projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırşehir'de deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Kırşehir deprem nerede oldu? Çankırı'da deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Çankırı deprem nerede oldu? Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Yozgat deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title