Haberler

Otel Ekipmanları ve Gıda Fuarı

Muğla'nın Bodrum İlçesinde, Bu Yıl Yedincisi Düzenlenen Otel Ekipmanları ve Gıda Fuarı'nda Modern Türk Mutfağı En Güzel Kuzu Yemeği Yarışması Düzenlendi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bu yıl yedincisi düzenlenen Otel Ekipmanları ve Gıda Fuarı'nda Modern Türk Mutfağı En Güzel Kuzu Yemeği Yarışması düzenlendi.

Bodrum Profesyonel Aşçılar ve Servis Çalışanları Derneği (BASED) tarafından düzenlenen yarışmaya 2'si İstanbul, 18'i Bodrum'daki işletmelerden olmak üzere 20 yarışmacı katıldı. 4 ayrı grup olarak yarışacak olan yarışmacılar, biri jürinin tatması için diğeri de fotoğraf çekimi için 2 porsiyonluk yemek yapıyor. Yarışma öncesi yemeklerinde kullanacakları malzemeleri hazırlayan aşçılar üzüm ve hardal soslu, börülceli, mantarlı, antepfıstıklı ve birçok farklı sos, sebze, peynir ile değişik gıda ürünleri kullanarak yemekleri pişiriyor. Bazı yemeklerde 30'a varan çeşitte malzeme kullanıldı.

Yarışmada ilk grupta yer alanlar yarışmacıların yaptığı yemekler ise pastırmalı dağ mantarı, dolgulu kuzu sırtı, rokfor soslu kuzu örgü, üzüm soslu kuzu, deniz börülceli kuzu sırtı, manastır kebabı oldu. 45 dakika süre verilen yarışmacılar pişirme kıvamlarını iyi ayarlayıp leziz bir yemek sunmak için çaba sarf etti.

150 üyesi bulunan BASED'in düzenlemiş olduğu yarışmaya katılan usta aşçıların genellikle kendine özel yemek yapacakları öğrenildi. Bu arada fuarı ziyaret edenlerde ilgiyle yarışmayı izliyor. Hazırlanan yemeklerin değerlendirmesini ise 10 kişiden oluşan Bodrum'un tanınmış usta aşçılarının yaptığı belirtildi. Hazırlanan yemeklerin tadına bakan jüri, yemeklerin görünüşü ve Türk damak tadına uygunluğu ile değerlendiriyor.

BASED Başkanı Halil Uzun, yarışmayı düzenlemekte amaçlarının turizme, Türk Mutfağı ve aşçılık mesleğinin gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Yarışmanın akşam saatlerinde sona ereceği bildirilirken, dereceye girenlere 11 nisan günü akşamı ödül verileceği belirtildi.

(OU-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title