Haberler

ÖSYM'nin Sınav Başvurularını Uzatma Kararı

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ÖSYM tarafından başvuru tarihleri sona eren LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavlarına süresi içinde başvuru yapamayan adaylara bir gün daha başvuru hakkı verilmesinin, mağduriyetlerin giderilmesi için faydalı bir karar olduğunu bildirdi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, ÖSYM tarafından başvuru tarihleri sona eren LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavlarına süresi içinde başvuru yapamayan adaylara bir gün daha başvuru hakkı verilmesinin, mağduriyetlerin giderilmesi için faydalı bir karar olduğunu bildirdi.

Malkoç, başvurularını süresi içinde yapamayan adaylar için ÖSYM Yönetim Kurulunun aldığı, başvuru tarihi sona ermiş ancak henüz yapılmamış sınavlara yönelik, bir gün süre ile başvuruların alınması kararını basın mensuplarına değerlendirdi.

Malkoç, LYS, ALES ve benzeri sınavlarda ÖSYM'nin koyduğu süre içinde müracaat edemeyen ve sınav için yatırması gereken parayı zamanında yatıramayan yüzlerce öğrencinin kendilerine başvurduklarını belirtti.

Sınavlarla ilgili mağduriyet müracaatlarının bini aştığını aktaran Malkoç, yapılan çalışmalar sonucunda ÖSYM'nin güzel bir karar aldığını söyledi.

Malkoç, "Bu konuda kurumumuzun yaptığı çalışmaların çok etkili olduğu açık. ÖSYM'nin yetkililerini kutluyoruz bu açıdan, kendilerine teşekkür ediyoruz. Hakikaten çok mağdur insanlar vardı." dedi.

Kamu Başdenetçiliğine başvuran mağdurlar arasında ilk 4 bine, ilk 5 bine giren öğrenciler de olduğunu belirten Malkoç, şunları kaydetti:

"Bir tanesi annesi kanser olmuş, o telaşla yatıramamış. Bir başkası trafik kazası geçirmiş o telaşla yatıramamıştı. Dolayısıyla mağduriyetleri vardı, eğitim hak ve hürriyetleri konusunda kısıtlamaları vardı. Bu imkanın getirilmesinin hiç kimseye zararı olmadığı gibi mağdur olan öğrencilere faydası olmuştur. Bunun arkasından hemen 09.45 mağdurları konusunda da ÖSYM'nin adım atmasını bekliyoruz, istiyoruz. Hatırlanacağı gibi daha önce de öğrencilerin 12 Mart'ta girmiş oldukları sınavda, sınavları iptal edilen öğrenciler vardı. Onlar kurumumuza müracaat etmişlerdi, biz de ÖSYM yetkilileriyle görüşerek dostane çözüm bulmuştuk. Bu olay da alınan dostane bir çözümdür. Umut ediyorum ki ÖSYM yetkilileri 09.45 mağdurları için de bir açıklama yapar, biz o açıklamayı kendilerinden bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Şeref Malkoç KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title