Haberler

ÖSYM Başkanı Yarımağan YÖK'te

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Üniversiteye Girişteki Baraj Puanlarıyla İlgili Önerisini Daha Önce Yazılı Olarak YÖK'e Bildirdiğini Anımsatarak, "Bugün Sözlü Olarak Açıklama Yapacağım" Dedi. Yarımağan, Yapılacak Değişikliğin Bu Yıl Sınava Girecek Öğrenciler İçin Geçerli Olacağını Söyledi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, üniversiteye girişteki baraj puanlarıyla ilgili önerisini daha önce yazılı olarak YÖK'e bildirdiğini anımsatarak, "Bugün sözlü olarak açıklama yapacağım" dedi. Yarımağan, yapılacak değişikliğin bu yıl sınava girecek öğrenciler için geçerli olacağını söyledi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, YÖK Genel Kurulu'nun öğleden sonraki oturumuna katıldı. Yarımağan, YÖK binasına gelişinde gazetecilerin 160 ve 185 baraj puanlarına ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bu konudaki önerisini daha önce de YÖK'e yazılı olarak bildirdiğini hatırlatan Yarımağan, "Bugün de sözlü olarak açıklama yapacağım" dedi. Yarımağan, puanların düşürülmesinin söz konusu olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine ise, "Bekleyin. Birkaç saat sonra açıklama yapılacak" diye cevap verdi.

YÖK Başkanı Özcan'ın 160 baraj puanının 20 puan düşürüleceği yönünde açıklamalarda bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise Yarımağan, "Onu bilemiyorum" dedi.

Toplantı sonrasında öğrencilere müjdeli bir haberleri olup olmayacağının sorulması üzerine ÖSYM Başkanı Yarımağan, "Zaten daha önce vermiştik" diye konuştu. Yarımağan, yapılacak düzenlemenin bu sene sınava giren öğrenciler için de uygulanacağını belirtti.

(DUY-EDA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title