Haberler

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir Açıklaması

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, Of Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığınca düzenlenen "Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla" projesi kapsamında düzenlenen programa katıldı.

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, Of Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığınca düzenlenen "Örnek Kişilerle Kendini Anla, Geleceğini Planla" projesi kapsamında düzenlenen programa katıldı.

Demir, Of Sahil Günbatımı Kültür Merkezi'ndeki programda, Of ilçesindeki liselerin 10. ve 11. sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Şans faktörüyle başarının her zaman mümkün olmadığını dile getiren Demir, başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini vurguladı.

Demir, başarılı olmak için bilgiye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Bilgiyi de elde etmek için hangi alandaysanız o bilgi için çok çalışmalısınız. Çalışmak gerekiyor. Şans başarısına güvenmeyin. Şans her zaman herkesin yanında olmaz. Zeka için de övünmek doğru bir şey değildir. Çünkü zeka da Allah vergisi bir olgudur. Çabalarımızla çalışmalarımızla elde edeceğimiz başarılarla övünmek hakkımızdır." dedi.

Aşırı güven ve aşırı güvensizliğin tehlikeli olduğuna işaret eden Demir, dengeli bir güven oluşturulması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Demir, sınavın adaletli bir durum olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çünkü sınav var ki kimseye boyun eğmiyorsunuz, kimseye yalvarmak zorunda değilsiniz. Bu sistemle çalışırsak nereye kadar gitme gücümüz varsa oraya kadar gidebiliriz. Bu sene sınavda değişiklikler yapıldı. Sınava girecek öğrenciler sınav başlamadan en son 15 dakika önce sınav salonunda hazır bulunmalı. Yoksa öğrenci sınava giremeyecektir. İlk kez yine bu sene muhakeme yeteneklerini ölçen açık uçlu sorular sorulacak. Öğretmenlik bölümlerinin tamamı LYS ile öğrenci alacak. Yetenek seçmiyoruz ama bu kadar katılımın olduğu bir sınavda subjektif olmadan yetenekleri ortaya çıkarmayı, sorularla gerçekleştirmeye çalışıyoruz."

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise proje kapsamında 15'inci programı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Değerli hocam gibi Oflu değerleri dinlediğim zaman her seferinde ben de heyecanlanıyorum. Bunların sizlere önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.

Kaymakam Eyüp Fırat da yoğun mesaisi arasında vakit ayırıp programa katılan ÖSYM Başkanı Demir ile programın hazırlanmasına vesile olan Belediye Başkanı Sarıalioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Sarıalioğlu ve Fırat, Prof. Dr. Demir'e ilkokul diploması ile teşekkür plaketi takdim etti.

Programa, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Of Teknik Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. İrfan Acar, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Salim Salih Sarıalioğlu Eyüp Fırat Ömer Demir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title