Haberler

ÖSS'ye Girecek Öğrencilere İlginç Tavsiye

İlkadım Belediyesi Tarafından Düzenlenen "ÖSS'ye 5 Kala" Adlı Seminere Konuşmacı Olarak Katılan Ünlü Televizyon Programcısı ve Eğitimci Cahit Şener, Bayanların Bakımlı ve Güzel, Erkeklerin Şık Olarak Sınava Girmesinin Kendilerine Moral Vereceğini Söyledi.

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen "ÖSS'ye 5 Kala" adlı seminere konuşmacı olarak katılan ünlü televizyon programcısı ve eğitimci Cahit Şener, bayanların bakımlı ve güzel, erkeklerin şık olarak sınava girmesinin kendilerine moral vereceğini söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Cahit Şener, ÖSS sınavının iyi ki var olduğunu belirterek, bu tür sınavların sapla samanı ayırmaya yaradığını ifade etti. Bu yıl sınava girecek olan kişilerin nitelik olarak aynı olmadığını vurgulayan Şener, "500 bin kişi bu sene lise son sınıftan sınava giremiyor. Mezun olamadığı için. Onların yerine gelen kişiler ise şuan üniversitede okuyan öğrenciler sınava giriyor. Şuan sınava girecek kişilerin arasında geçmiştekine nazaran daha bilgili kişiler var. Geçen yıl 80 nette girilen yere, bu nedenle 83 netle girilir. Bunun için tedbir almanız lazım" dedi.

Bu yıl üniversiteye alınacak öğrenci kontenjanının arttığını ve 114 bin öğrencinin kontenjandan alınacağını belirten Cahit Şener, "Bunlardan 51 bin tanesi devlet okullarına, diğerleri de özel okullara. Bu da bu yıl sınava girenler için bir avantajdır. Sonuç olarak sınavın geçen yıldan farkı olmayacaktır. Nitelik artması kontenjan artması ile dengelenecektir" diye konuştu.

Çalışkan öğrencinin sınavdan korkmayacağına değinen Şener, "Bizi korkutan sınav değil ki zaten. Yan gel yat, sonra 'ben çok stresliyim' de. Bir öğrencide donanım ne kadar yüksek ise sınav kaygısı o kadar az olur. Donanım ne kadar az ise sınav kaygısı o kadar artar. Birkaç tür insanın sınav kaygısı yoktur. Birincisi 'babamın milyarları var bana ne ya' diyorsa, o okul okumasa da olur. Zaten o şimdiden altına BMW'yi çoktan almıştır. Bu adamın hiç kaygısı yoktur. İkincisi 'hayırlısıyla bir kısmetim çıksın' diyenler var. Bu bir seçim işidir kim neyi seçerse ona saygı göstermek lazım. Sınav ciddi bir iştir kaygı duyulacak bir iştir. Ama kaygı sizi boğmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere sınava girecekleri gün ne yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Cahit Şener, şunları söyledi:

"O gün çok şık olun. En sevdiğiniz elbiselerini giyin. Rahat şeyler kıyafetler giyin ama size moral verecek şeyler giyin. O gün kızlar paçoz paçoz çıkmayın. Erkekler yüzünüzü yıkamadan, saçınızı taramadan çıkmayın. Sınavı küçümsemeyin, hafife almayın, çok önemseyin. Sınavı ne kadar önemsediğiniz gösterirseniz, inanın sınav da size o kadar önem verir. Sınav günü istediğiniz gibi hareket edin. Yani diğer günlerden o günü ayırmayın. Yani kahvaltı alışkanlığınız yoksa o gün sınav var diye kahvaltı yapmayın. O zaman yedikleriniz sizi sınavda bozar. O günde olağan günlerden biridir. Çok şık olun ama her zaman sabah kahvaltıda ne yiyorsanız o günde öyle yapın." Seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Bazı öğrenciler merdiven boşluklarında sınavı takip ederken, bazıları da sahnede oturarak izledi.

(İG-SA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title