Haberler

Öss'ye Doğru... - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Öss'ye Girecek Öğrenciler İle Velilerinin Rahatlığı İçin Bazı Tedbirler Aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek öğrenciler ile velilerinin rahatlığı için bazı tedbirler aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek öğrenciler ile velilerinin rahatlığı için bazı tedbirler aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, ÖSS'nin yapılacağı 18 Haziran Pazar günü İETT otobüsleri, sınava girecek öğrenciler için Kadıköy, Harem Otobüs Terminali, Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı, Taksim, Eminönü ve Beyazıt meydanlarından 26 ilçe ve ilçe dahilindeki semt merkezlerine ücretsiz sefer yapacak.

Üniversite adayları için ayrıca, İDO'nun Şehir Hatları vapurları ile tramvay ve metro hatlarında da sınav günü ücretsiz ulaşım imkanı sağlandı.

Sınavın yapılacağı tüm ilçe ve semtlerde hiçbir şekilde su kesintisi yapılmayacak. Sınavın gerçekleştirileceği okulların yakınlarındaki Büyükşehir Belediyesi'nin yapım işleri ile şantiye çalışmalarına ara verilecek.

Sınav merkezlerinin çevresinde sınav esnasında işportacı ve seyyar satıcıların gürültü oluşturarak öğrencileri rahatsız edecek şekilde satış yapmalarına müsaade edilmeyecek.

İlçe ve ilk kademe belediye başkanlıklarına bağlı zabıta ekipleri, alınan tedbirlerin uygulanması, izlenmesi ve denetlenmesiyle ilgili olarak, sınav salonları çevresinde görevlendirilecek.

17-18 Haziran tarihlerinde, öğrencilere ve ailelerine yardımcı olmak, rehberlik etmek amacıyla Kadıköy Vapur İskelesi, Harem Otobüs Terminali, Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı ile Taksim, Eminönü, Beyazıt, Mecidiyeköy, Üsküdar ve Bakırköy meydanlarında mobil danışma merkezleri kurulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title