Haberler

Öss Ve Yds Sonuçları... - İngilizce Puan Türünde Türkiye Birincisi Toprak: - ''ilkokuldan Sonra İngilizce Eğitimi Verilmesi Gerekir. Ben Bunun Faydasını Gördüm''

Yabancı Dil Sınavında (YDS) Almanca ve İngilizce puan türünde birinciler, İstanbul Lisesinden çıktı.

Yabancı Dil Sınavında (YDS) Almanca ve İngilizce puan türünde birinciler, İstanbul Lisesinden çıktı.

Almanca puan türünde Türkiye birincisi olan Sezgin Demir, İstanbul Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısında, sayısal bölüm öğrencisi olduğunu, YDS'ye girmekte herhangi bir amacı olmadığını, sayısal bölümden tercih yapacağını söyledi.

Demir, eğitimine yurtdışında devam etmek ve bu konuda RWTH Aachen Üniversitesinde Endüstri Mühendisliğini okumak istediğini ifade ederek, Alman Akademik Öğrenci Değişimi Programından (DAAD) burs aldığını bildirdi.

Almanca öğrenmesini İstanbul Lisesine borçlu olduğunu ve ilk olarak buraya gelerek okuluna vefa borcunu ödediğini dile getiren Demir, şöyle konuştu:

''Okulda matematik ve fen derslerini Almanca olarak görüyorduk. Okulumuz bize Türkiye'de geçerli olan diplomanın yanında, Almanya'da geçerli olan Abitur diploması da verdi. Benim Abitur not ortalamam 1,5. Ben bu puanımla Almanya'daki RWTH Aachen Üniversitesine gideceğim. Gideceğim okul Avrupa'da isim yapmış bir üniversite. Bu okulu burslu olarak okuyacağım. Okuldan sonra da Türkiye'ye geri dönmeyi planlıyorum.''

Sezgin Demir, ÖSS'ye hazırlanmasına ilişkin de ''Günde ortalama 2 saat ders çalışıyordum'' dedi.

Demir'in babası Selahattin Demir ve annesi Nurgül Demir de sonucun kendileri için sürpriz olduğunu belirttiler.

Selahattin Demir, oğlunun 5 yaşlarında okumayı ''Susam Sokağı'' adlı programı izleyerek öğrendiğini, zaten ilkokuldan beri başarılı bir öğrenci olduğunu ve daha önce girdiği polis okulu sınavında da derece yaptığını bildirdi.

-İNGİLİZCE BİRİNCİSİ-

İngilizce puan türünde Türkiye birincisi Umut Toprak da Türkiye birincisi olmasını İstanbul Lisesinden aldığı İngilizce'ye borçlu olduğunu söyledi.

Eğitimine Almanya'daki Münih Teknik Üniversitesinde Elektronik Mühendisliği Bölümünü DAAD'dan alacağı bursla okuyarak devam edeceğini belirten Toprak, birinci olduğunu televizyondan öğrendiğini ifade ederek, ''Sınava çok fazla çalışmadım, ara sıra ders çalışarak hazırlandım. Yabancı dil kısmının tamamını doğru yaptım. İlkokuldan sonra İngilizce eğitimin verilmesi gerekir. Ben bunun faydasını gördüm'' diye konuştu.

Okulda diploma puanında sekizinci olduğunu ifade eden Toprak, Abitur puanının ise en yüksek puan olan 1 olduğunu kaydetti.

Umut Toprak'ın ilköğretim müfettişi olan babası Emin Toprak ve emekli Matematik öğretmeni olan annesi Dilek Toprak da oğullarının hep başarılı bir öğrenci olduğunu ve çok mutlu olduklarını söylediler.

-LİSE MÜDÜRÜ-

İstanbul Lisesi Müdürü Adnan Ersan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Lisesinin asıl hedefinin, bilginin yanı sıra bu ülkeye faydası olacak, Atatürkçü düşünceye sahip, çağdaş görüşlü öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Adnan Ersan, ''Okulumuzun son sınıf öğrencileri geçmişte Çanakkale'de savaşarak şehit düşmüşlerdir. Bizim amacımız, bugün de böyle vatanına bağlı öğrenciler yetiştirmek'' dedi.

Ersan, okul olarak öğrencilerine 3 diploma verdiklerini belirterek, ''Birinci diploma Türkiye'de geçerli olan diplomadır. İkinci diploma yurtdışında geçerli olan Abitur diploması. Üçüncü diploma ise Şiprah diplomasıdır. Bu da TOFEL gibi olup, Almanca dilinden yeterli olduğunu gösteren bir diplomadır'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title