Haberler

ÖSS'nin Şampiyonu Fen Liseleri

2006 Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS), Yüksek Öğretim Kurumuna Yerleşmenin Ön Koşulu Olan ÖSS-1 Testini Başarıyla Çözen Okullar Sıralamasında Fen Liseleri Başlarda Yer Alıyor.

2006 Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS), yüksek öğretim kurumuna yerleşmenin ön koşulu olan ÖSS-1 testini başarıyla çözen okullar sıralamasında Fen Liseleri başlarda yer alıyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) hazırlanan ''Ortaöğretim Kurumlarına Göre 2006-ÖSS Sonuçları Kitabı''na göre, 2006 ÖSS'ye başvuran herkesin çözmekle sorumlu olduğu ÖSS-1 testinde, 7 bin 84 lise arasından Fen Liseleri başarı sıralamasında öne çıktı. Puanları hesaplananların tümüne göre en başarılı 10 ortaöğretim kurumu sıralamasında devlet fen liseleri ''Sayısal-1'', ''Sözel-1'' ve ''Eşit Ağırlıklı-1'' puan türlerinde başlarda yer aldı.

ÖSS-1 puanına göre en başarılı iller ise Aydın, Ankara, İstanbul, Adana, İzmir, Manisa, Denizli ve Konya oldu. Tüm puan türlerinde, Aydın Fen Lisesi, Ankara Fen Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Adana Fen Lisesi ve İzmir Fen Lisesi ilk beşi oluşturdu. Sıralamada yer alan tek düz lise İstanbul Lisesi ''Sözel-1'' puan türünden listeye girebildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title