Haberler

Öso askerlerinin tatbikatı gerçeğini aratmadı

ÖZGÜR Suriye Ordusu (ÖSO )askerleri, olası bir savaşa karşı sürekli olarak tatbikat yaparak hazır kıta bekliyor.

ÖZGÜR Suriye Ordusu (ÖSO )askerleri, olası bir savaşa karşı sürekli olarak tatbikat yaparak hazır kıta bekliyor. Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon için Türkiye'den sinyal bekleyen ÖSO askerlerinin gerçek merminin yanı sıra roket ve bombalarla yaptığı tatbikat ise gerçeği aratmadı.

Özgür Suriye Ordusu gruplarından Hamza Özel Kuvvetler Tümeni, Türkiye'nin düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Afrin'in Raco Beldesi'nde bulunan eğitim merkezinde silahlı tatbikat yaptı. Özel Kuvvetler eğitimi alan askerler öğle saatlerinde Raco beldesinin yüksek noktasındaki eğitim alanına gitti. Tümen Komutanı Seyf Ebubekir Polat'ın komuta ettiği askerler, senaryo gereği Esad rejimine ait bir alana operasyon düzenledi. Çevre güvenliği alıp ilerleyen askerler, belirlenen hedefi yoğun ateş altına alarak imha etti ve buranın çatısındaki Suriye bayrağı indirilerek yerine ÖSO bayrağı dikildi.

Tatbikatın ikinci aşamasında bu kez başka bir hedefe ilerleyen ÖSO askerleri, yoğun ateş altına aldığı bölgeyi roketatarlar ile vurarak imha etti. Askerler daha sonra aynı bölgeyi hafif ve ağır silahlar ile ateş altına alarak teröristlerden temizledi. Tatbikat kapsamında daha sonra bir başka hedef uçaksavarlar, el bombaları ve tüfeklerle ateş altına alınarak düşman unsurlardan arındırıldı.
"OLASI HER DURUMA KARŞI HAZIRIZ"

Başarıyla tamamlanan tatbikatın ardından askerler tekbir getirerek kutlama yaptı. Askerleri kutlayan Hamza Özel Kuvvetler Tümeni Komutanı Seyf Ebubekir Polat, kendilerinin daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları'na katıldıklarını hatırlattı. Milli Ordu'nun kurulmasının ardından kendilerinin de disiplin içerisinde askerlerini düzenli orduya dönüştürdüklerini ifade eden Seyf Ebubekir Polat, askerlerin zinde kalması için tatbikatları düzenli yaptıklarını ve böylece olası her duruma karşı hazır olduklarını ifade etti.
"TÜRKİYE'DEN SİNYAL BEKLİYORUZ"
Türkiye'nin düzenlenmesi muhtemel Fırat'ın doğusuna yönelik operasyona katılmak istediklerini ve askerlerinin her türlü silahı kullanma konusunda eğitimli olduğunu ifade eden Polat, "Biz Türk askerleri ile omuz omuza savaşarak Fırat'ın doğusunu teröristlerden temizlemek istiyoruz. Bunun için de Türkiye'den gelecek olan sinyali bekliyoruz. Bizden operasyona katılmamız istendiği takdirde Fırat'ın doğusunu da tıpkı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgeleri gibi huzurlu hale getireceğiz. Aynı zamanda İdlib konusunda da bizden destek istenirse, orada da hem teröristlere, hem de rejime karşı savaşmaya hazırız" diye konuştu.
Görüntü Dökümü
GÖRÜNTÜLER DGS'DE YURT SIRASINDA
-----------
-Askerlerin operasyonu
-Ateş edilmesi
-Bomba atılması
-Ağır silahlarla ateş edilmesi
-Hasan Kırmızıtaş anonsler
-Komutan ile Röp.
-Genel ve detay görüntüler
SAATİ – 15: 26, TARİHİ - 26.08.2019 - Haber Kodu : 190826121
SAATİ – 15: 30, TARİHİ - 26.08.2019 - Haber Kodu : 190826122


- Suriye
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title