Haberler

Osmanlı'yı Tiye Almıyorum

Gani Müjde, Son Osmanlı Padişahlarının Yaşadığı Dolmabahçe ve Beylerbeyi Saraylarında Çekim Yapabilmek İçin TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın İzin Vermesini Beklediklerini Söyledi.

GANİ MÜJDE, SON OSMANLI PADİŞAHLARININ YAŞADIĞI DOLMABAHÇE VE BEYLERBEYİ SARAYLARINDA ÇEKİM YAPABİLMEK İÇİN TBMM BAŞKANI KÖKSAL TOPTAN'IN İZİN VERMESİNİ BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

Osmanlı İmparatorluğu'nun günümüze kadar devam etmesi durumunda yaşanması muhtemel olayları konu alan "Osmanlı Cumhuriyeti" filminin senaristi ve yönetmeni Gani Müjde, son Osmanlı padişahlarının yaşadığı Dolmabahçe ve Beylerbeyi saraylarında çekim yapabilmek için TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın izin vermesini beklediklerini söyledi.

"Arabesk" filminin senaristi, "Kahpe Bizans" filminin hem senaristi, hem de yönetmeni olan Gani Müjde, "Osmanlı Cumhuriyeti" hakkında bilgi verdi.

Filmin çekimlerine Nisan ayında başlanacağını belirten Müjde, "Eğer Osmanlı bu zamana kadar gelseydi ne olurdu?" sorusuna yanıt arayan filmi, "kurgusal bir traji komedi" olarak tanımladı. Müjde, "Film aynı zamanda içinde dram da barındırıyor. Sonuçta Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemi gerçekten ülkenin emperyalizmle boğuştuğu bir dönem" dedi.

Çekimlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izin verdiği Malta ve Çadır köşkleri ile Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirileceğini anlatan Müjde, şöyle konuştu:

"Biz Dolmabahçe ve Beylerbeyi saraylarında da çekim yapmak istiyoruz. Bu saraylar TBMM'ye bağlı olduğu için gerekli izin için başvurduk ama hala izin alamadık. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın son Osmanlı padişahlarının yaşadığı Dolmabahçe ve Beylerbeyi saraylarını kullanmamız için izin vermesini bekliyoruz. İnşallah oradan sonuç alacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık bir yüzü olan Toptan, bu filme gerekli desteği verecektir diye düşünüyorum."

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title