Haberler

Osmanlı Stili Ev ve Plaj Kıyafetlerine Defileli Tanıtım

Denizli'de Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından organize edilen '2'nci Moda ve Tasarım Günleri' kapsamında ilk kez düzenlenen 'Osmanlı Renk ve Stillerinde Ev ve Plaj Giyimi Yarışması'nda' dereceye girenlere ödülleri verildi.

Denizli'de Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından organize edilen '2'nci Moda ve Tasarım Günleri' kapsamında ilk kez düzenlenen 'Osmanlı Renk ve Stillerinde Ev ve Plaj Giyimi Yarışması'nda' dereceye girenlere ödülleri verildi. Tasarımcıların geliştirdiği pijama ve bikiniler mankenler tarafından tanıtıldı.

DETGİS'ün düzenlediği yarışmaya Türkiye genelinden 50 tasarımcı katıldı. Yarışmada geçen ağustos ayında yapılan elemede jüri tarafından belirlenen ilk 10 tasarımın ev ve plaj giysileri dikildi. Anemon Otel'de dün gece düzenlenen 2009 Miss Türkiye Güzellik Yarışması'nin ikincisi Senem Kuyucuoğlu'nun da katıldığı defile ile 10 tasarımcının eserleri mankenler tarafından podyumda tanıtıldı. Defileyi, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Türkiye Moda Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, işadamları, tasarımcılar, modacılar ve davetliler izledi.

Jüri üyeleri Vildan Çaputçu, Özlem Erkan, Reşat Gülen, Deniz Kaprol ve Nejla Güvenç tarafından değerlendirilen tasarımlara puan verildi. Tasarımcıların geliştirdiği bikinileri tanıtan mankenler nefes kesti. Yapılan değerlendirmede, Melike Topkay'ın tasarımları birinci seçildi. İkinciliği Filiz Sözgen, üçüncülüğü de Şengül Yıldız elde etti. Jüri özel ödülünü ise Çisil Çiroza'nın tasarımları kazandı.

Yarışmanın birincisine 4 bin lira para ödülünü Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, ikinciye 2 bin 500 lira para ödülünü Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü İsmail Berber ve yarışmanın üçüncüsüne de bin 500 lira para ödülünü DENİB Başkanı Süleyman Kocasert verdi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title