Haberler

Osmanlı'dan Kalma 'Askıda Ekmek' Geleneği Devam Ediyor

Ağrı’da Esnaf Ve Sanatkârlar Odası tarafından teşvik edilen ve fırın işletmecisi Erhan Tahtalı tarafından 4 yıl önce başlatılan ‘Askıda Ekmek’ projesi kapsamında yoksul vatandaşlara her gün yüzlerce ekmek veriliyor.

Ağrı'da Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından teşvik edilen ve fırın işletmecisi Erhan Tahtalı tarafından 4 yıl önce başlatılan 'Askıda Ekmek' projesi kapsamında yoksul vatandaşlara her gün yüzlerce ekmek veriliyor.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde maddi durumu iyi olmayan vatandaşların rencide olmaması için başlatılan 'Askıda Ekmek' projesi geleneği Ağrı'da devam ediyor. Kağızman Caddesi'nde bulunan ekmek fırınında her gün yüzlerce ekmek yoksul aileler ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere dağıtılıyor. Hayırsever vatandaşlar her ay fırın işletmesine yüzlerce ekmeğin parasını veriyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, ekmek fırınına gelerek askıdan ekmek almak istediklerini belirterek ihtiyaçları kadar ekmek alıyorlar. Kentte yoksul vatandaşların incitilmeden ekmek ihtiyaçları karşılanırken, bu geleneği 4 yıldır sürdüren ekmek fırını çalışanları vatandaşların takdirini topluyor.

Ekmek fırını işletmecisi Erhan Tahtalı, projenin 4 yıl önce Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın teşvikiyle başladığını söyledi. Fırına gelen vatandaşların kendilerine ekmek aldıktan sonra 3-5 ekmek parası askıya bıraktıklarını belirtti. Bu projeyi 4 yıldır ara verilmeden devam ettirdiklerini dile getiren Tahtalı, "Bizim bazı müşterilerimiz sabit olarak aydan aya her biri 100-200 ekmek parasını bize veriyorlar. Bizde bu ekmekleri fırınımıza gelen maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza veriyoruz. Yoksul vatandaşlarımız ve öğrencilere her gün yaklaşık olarak 100 ekmek veriyoruz. Buda ayda yaklaşık olarak 3 bin ekmek yapıyor. Biz bu askıda ekmek uygulamasından çok memnunuz. Biz fırın sahipleri olarak ta bu projeye her gün 30 ekmek katkıda bulunuyoruz. Biz bu projeyi devam ettireceğiz. Bu ekmekler sayesinde her gün onlarca aile ve öğrencilerin ihtiyaçları karşılanıyor. Allah bu hayrı işleyenlerden razı olsun" dedi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kağızman Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title