Haberler

Osmaniye Yayla Suyuna Kavuşuyor

Osmaniye Belediyesi'nin Zorkun Yaylası İçme Suyu Projesi'nde Sona Yaklaşıldığı Bildirildi.

Osmaniye Belediyesi'nin Zorkun Yaylası İçme Suyu Projesi'nde sona yaklaşıldığı bildirildi.

Amanos Dağları'ndaki 1600 rakımlı Zorkun Yaylası'ndan Osmaniye'ye getirilecek olan içme suyu için döşenen boru hattı, Karaçay mesire yerine ulaştı. Boru hattı, belediyenin Karaçay su deposunda son bulacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Davut Çuhadar, bir inanılmazı daha gerçekleştirmek üzere olduklarını belirterek, "Osmaniye'nin en büyük ve en önemli projesi olan içme suyu projesi bitme aşamasına gelmiştir. Zorkun Yaylası'ndan gelen boru hattının su deposuna bağlanmasına yaklaşık bin metreden az kaldı. Tahmini 1 veya 1.5 ay içerisinde tamamlanmış olur. Bu bizim tahmin ettiğimizden daha erken oldu. Çünkü işi yüklenen firma 700 gün vermişti. Bu şekilde giderse 500 günde bitmiş olacak. İnşallah Osmaniyemiz'e en iyi ve kaliteli suyu içireceğiz" dedi.

Türkiye'de böyle bir projenin daha olmadığını belirten Çuhadar, şunları söyledi:

"Türkiye'de kaynaklardan içme suyu üreten bir başka belediye yok. Ayrıca, Zorkun'dan gelecek içme suyu piyasada satılan birçok içme suyundan daha kaliteli. Diğer yandan 1600 metre rakımdan 46 bin metre yol katederek 230 rakıma gelen su borusu hattı üzerinde ileride enerji santralleri de kurulabilecek. Böylece hiçbir masraf yapmadan hem kaliteli su hem de enerji üretmiş olacağız."

Projeye başladıklarında bölgedeki terör olayları nedeniyle çekindiklerini belirten Çuhadar, "Çok şükür kötü bir durum olmadı. Sadece birkaç istenmeyen boru parçalama olayı oldu. Çok şükür bugün bu duruma gelindi. Suyumuz borularda tam kapasiteye ulaştığında saniyede 800 litre su akacaktır. Bu da 200 bin nüfuslu bir şehre fazlasıyla yetecek bir sudur. Yani Osmaniye'nin en az 50 yıl su sıkıntısı olmayacaktır" diye konuştu.

Projenin 19 milyon YTL muhammen bedelle ihaleye çıktığını belirten Çuhadar, ihalenin yüzde 50'ye varan kırımla 9 milyon 458 bin YTL'ye verilmesinin de bir rekor olduğunu sözlerine ekledi.

(ACK-MT-MT-Y)

22.09.2007 13:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title