Haberler

Osmaniye Emniyeti'nden "Silahlar Kalem Olsun" Kampanyası

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, "Silahlar Kalem Olsun" Sloganıyla Bir Kampanya Başlattı. Kampanyaya, Bir Lise Öğrencisinin Çizdiği Resim İlham Kaynağı Oldu.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, "Silahlar kalem olsun" sloganıyla bir kampanya başlattı. Kampanyaya, bir lise öğrencisinin çizdiği resim ilham kaynağı oldu.

19 Mayıs Lisesi öğrencisi Hasan Polat'ın çizdiği resimden ilham alan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Silahlar kalem olsun" sloganıyla kampanya başlattı. Kampanyayla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan ve 19 Mayıs Lisesi Müdürü Mustafa Karaer'in de katıldığı toplantıda, çizdiği resimle kampanyaya ilham kaynağı olan lise öğrencisi Hasan Polat'a plaket verdi. Kampanyayla ilgili bilgi veren Yılmaz, "Tüm toplumların yasalarında,

anayasalarında, insan hakları sözleşmelerinde ve kutsal kitaplarda teminat altına alınmış en temel hak, insanın yaşam hakkı ve vücut bütünlüğüdür. Çağdaş yaşamın öngördüğü ilkelerden birisi, bir başkasının haklarına saygı duyulmasıdır. Bu şekilde, toplumsal barış ve huzur da beraberinde gelecektir. Ülkemizde futbol maçlarında, düğünlerde, asker uğurlamalarında, hemen her tür suçta silah kullanılmaktadır. 2005 yılında 16 bine yakın silah suçta kullanılmış, bu suçlarda 7 binin üzerinde vatandaşımız mağdur

olmuştur. Aslında bu suçların faili olan vatandaşımızı da silah mağduru olarak kabul etmek gerekir. 19 Mayıs Lisesi öğrencisi Hasan Polat kardeşimiz, sergilenen bir resminde, bir tüfeği 6 çizimle mutasyona uğratarak kalem haline dönüştürmüş ve bir özlemi dile getirmiştir. Biz de diyoruz ki; 'Silahlar kalem olsun'. Silahlar kalem olsun ki vatandaşımız silah nedeniyle mağdur olup hayatı kararacağına, kalemle aydınlığa yönelsin. Herkesin aydınlıkta olması dileğiyle 'Silahlar kalem olsun' kampanyasını

başlatıyoruz. Eğer silahları kalem yapabilirsek, daha mutlu, daha huzurlu ve daha aydınlık bir toplum olacağız" dedi.

Kampanya kapsamında çeşitli afişler, mouse pad ve seramik kupalar hazırladıklarını belirten Yılmaz, bunları özellikle öğrencilere dağıttıklarını söyledi. Yılmaz, basın mensuplarına da mouse pad ve seramik kupalardan hediye etti. Lise öğrencisi Hasan Polat da, duygularını şöyle dile getirdi:

"Bugüne kadar hep haberlerde kaza kurşunlarından, maganda kurşunlarından, bıçaklama olaylarından ve cinayetlerden söz ediliyordu. Ben de bu tür olayların eğitimle önlenmesi gerektiğini düşünerek, bir tüfeği 6 çizimle mutasyona uğratarak kalem haline getirdim. Çünkü; bıçak meyve soymak için ve silahlar ise sadece ülke savunması için kullanılmalı."

(ACK-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title