Haberler

Osmaniye'de Dolu Tarım Arazilerine Zarar Verdi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde etkili olan dolu, ekili tarım arazileri ile meyve ağaçlarına zarar verdi.

Kadirli çevresinde dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden sağanağın ardından dolu yağışı yaşandı. Fındık büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle ekili tarım arazileri ve meyve bahçelerinde zarar meydana geldi.

İlçeye bağlı Tozlu, Tekeli, Yeniköy, Aşağı Çiyanlı, Kesim, Sofular, Mecidiyeköy, Durmuşsofular, Akköprü ve Yenigün köylerinde zarar gören arazilerde inceleme yapan Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, yarım saat süren dolunun tarla ve meyve bahçelerinde zarara neden olduğunu söyledi.

Üreticilerin mağdur olduğunu dile getiren İspir, "Kadirli'ye bağlı 9-10 köyde etkili olan dolu, mahsule zarar verdi. Çiftçilerimiz yeniden ekim yapacak. Ziraat Odası ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak incelemelerde bulundu. Çiftçilerimizle görüştük, perişan haldeler. Yetkililerden yardım bekliyoruz." dedi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser de hasar tespit çalışmalarına başlandığını ve üreticinin mağdur edilmeyeceğini aktardı.

Köylülerden Burhan Parıldar, dolu nedeniyle narenciye bahçesi ve tarım arazilerinde zarar oluştuğunu anlattı.

Tekeli köyü muhtarı Abdullah İnceoğlu ise zirai kredi vadelerinin uzatılması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için destek beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Kadirli Tekeli İspir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title