Haberler

Osmaniye'de "Darbenin Kayıp Saatleri" Konferansı

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "Biz 15 Temmuz'da direndik, bugün de diriliş hikayesini yazıyoruz." dedi.

Yarar, Birlik Vakfı Osmaniye Şubesince Korkut Ata Üniversitesinde düzenlenen "Darbenin Kayıp Saatleri" konferansında, 15 Temmuz'un iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Darbelere karşı ancak bilgiyle mücadele edilebileceğini dile getiren Yarar, "Biz 15 Temmuz'da direndik, bugün de diriliş hikayesini yazıyoruz. Bab'da, Münbiç'te, Irak topraklarında yazıyoruz. Kendi topraklarımızda terör örgütünün başını ezerek yazıyoruz." ifadelerini kullandı.

Birçok gencin 15 Temmuz'da ülke için hayatını feda ettiğini vurgulayan Yarar, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'a 'tiyatro' diyenlerin karşısında dik duramayacaksak, o zaman bize bu vatan fazla. 'Arkamdan benim yaşadıklarıma sahip çıkabildiniz mi, 15 Temmuz'a sahip çıkabildiniz mi, o vatan toprağına sahip çıkabildiniz mi, bana dil uzatanlara, beni kirletmeye çalışanlara, siz ne diyorsunuz kardeşim, diyerek hesap sorabildiniz mi?' dediklerinde başımızı kaldıramıyorsak bize ahiret de fazla. O yüzden gelin 15 Temmuz'u önce bir anlayalım. Birisi karşınıza geldiğinde hesabı öyle bir verebilin ki o başını kaldıramasın."

Yarar, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanların amacının ülkeyi "başsız bırakmak" olduğunu söyledi.

Şehitler sayesinde vatanın kurtulduğunu anlatan Yarar, şunları kaydetti:

"Bugün burada oturuyorsak onlar sayesinde. İnanın 'vatan' diye bir evimiz yoktu, her gün birilerinin birbirini öldürdüğü, suikastlerin yapıldığı, hepimizin işsiz kaldığı ve perişan olduğu bir dönemi yaşıyorduk. Çünkü amaç buydu. Biz 15 Temmuz'un ne olduğunu anladık. O adamlar, hiçbir zaman bizim inandığımıza secde etmediler. Çünkü aynı Allah'a inansaydık, bu adamlar Gazi Meclisi bombalamazdı, silah arkadaşlarının üzerine bomba atıp şehit etmezdi, silahsız bir kadını göğsünden vurmazdı."

Konferansta, Birlik Vakfı Şube Başkanı Hamit Coşkun, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Münbiç Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title