Haberler

Osmaniye'de 840 Dönümlük Mera Alanı Törenle Hizmete Girdi

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce merkeze bağlı Değirmenocağı köyüne yaptırılan 840 dekarlık mera alanı, törenle hizmete girdi.

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce merkeze bağlı Değirmenocağı köyüne yaptırılan 840 dekarlık mera alanı, törenle hizmete girdi.

Düzenlenen törende konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Osmaniye'de 65 bin büyükbaş, 190 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu söyledi.

Hayvancılığın gelişmesi için bakanlık olarak desteklemelere devam ettiklerini dile getiren Sağlam, "2016 yılı içinde 11 bin üreticimize 14 farklı konuda 13 milyon liranın üzerinde destekleme verilmiştir" dedi. Meralarla ilgili 1998 yılında başlayan tespit çalışmaları çerçevesinde Osmaniye'de 44 yerleşim yerinde 40 bin dekar mera varlığı olduğunun tespit edildiğini belirten Sağlam, "İlimizde 3 bin 285 dekarlık mera alanında ıslah ve amenajman projelerini yürütmekteyiz. Bugün açılışını yapacağımız mera alanı için ise şimdiye kadar 106 bin 268 lira harcanmış, 5 yıllık proje kapsamında ise 309 bin liralık ödeneğimiz bulunmaktadır." dedi.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuş, son yıllarda her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da önemli gelişmeler yaşandığını ifade ederek, "Ülkemizin kalkınması için tarım ve hayvancılığa önem veriyoruz. Akaryakıt desteğinden, gübre desteğine kadar üreticimize birçok alanda destek veriyoruz. Sürdürülebilir bir kalkınma için hayvancılığa ayrı bir önem veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz." dedi.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise tarımda üretimi artırarak üreticiyi memnun etme adına çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Özellikle çiftçimizin başlıca derdi olan maliyeti azaltmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin kurdele kesimiyle mera hizmete açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Sağlam AK Parti Osmaniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title