Haberler

Osmaniye'de 251 Proje Tamamlandı

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu’nun 2017 yılı Ekim ayı toplantısı, Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında gerçekleştirildi.

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu'nun 2017 yılı Ekim ayı toplantısı, Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Coşkun, 2017 yılında il genelinde 575 proje üzerinde çalışma yapılmasının planlandığını ifade ederek, "Bu projelerin toplam bedeli 1 milyar 632 milyon 724 bin TL'dir. 2017 yılında bu projelere ayrılan ödenek miktarı 373 milyon 499 bin TL olup, 2017 yılı dönem sonu itibariyle bu ödenekten 213 milyon 493 bin TL harcama yapılarak yüzde 57 oranında nakdi gerçekleşme sağlamıştır. Yatırım programında olan 575 projenin 251 adeti tamamlandı, 173 adetinin yapımı devam etmekte, 31 adeti ihale aşamasında, 120 adetine ise henüz başlanamamıştır. İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara sektörel bazda bakıldığında; en büyük harcamanın yüzde 33'lük pay ile eğitim sektörü, yüzde 27'lik payla ulaştırma sektörü, yüzde 26'lık pay ile içerisinde harita-kadastro, imar planı, kanalizasyon, çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı diğer kamu hizmetleri sektörü olduğu görülmektedir" diye konuştu.

Toplantının devamında DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, İlbank Adana Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, T.C.D.D 6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 18. Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Kadir Kara, vali ardımcıları Mehmet Öz ve Muammer Balcı, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title