Haberler

Osmaniye'de 16 Büyük Türk Devleti Bayrağı Dalgalanıyor

Osmaniye Belediyesi, belediye hizmet binası önündeki alana Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tarih boyunca kurulmuş 16 büyük Türk devletinin bayrağı ve hükümdarlarının büstlerini yerleştirdi.

Osmaniye Belediyesi, belediye hizmet binası önündeki alana Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tarih boyunca kurulmuş 16 büyük Türk devletinin bayrağı ve hükümdarlarının büstlerini yerleştirdi.

Milli tarih bilincini canlı tutmak adına dünya tarihinde iz bırakan, Büyük Hun İmparatorluğu, Batı Hun İmparatorluğu, Avrupa Hun İmparatorluğu, Ak Hun İmparatorluğu, Göktürk İmparatorluğu, Avar İmparatorluğu, Hazar imparatorluğu, Uygur Devleti, Karahanlılar, Gazneliler, Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Harzemşahlar, Altınordu, Büyük Timur İmparatorluğu, Babür İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu hükümdarlarının ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstlerini yerleştirerek devletleri temsilen bayrakları da belediye binası önünde göndere çekildi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası Türkiye Cumhuriyeti ve tarihte kurulan 16 büyük Türk devletinin bayraklarını Osmaniye'de dalgalandırmaktan onur duyduklarını ifade ederek, "Büyük Hun İmparatorluğu ile başlayıp Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar kurulan büyük Türk devletleri daima dünya tarihini şekillendirmiştir. Tarihi şan ve şerefle dolu olan büyük Türk milleti mensubu olduğumuz için gururluyuz. Atalarımızdan aldığımız bu kutsal mirası büyük Türk milleti olarak milli ruh ve duygularla daima ileriye taşıyacağız" dedi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Osmaniye Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title