Haberler

Osmaniye: Bakan Akdağ, Osmaniye'de

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanlığı'nın "paket fiyat" uygulamasına destek vererek, "Sağlığı kolayca tatlı para kazanma aracı olarak düşünenler, yanıldıklarını anlayacaklar" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanlığı'nın "paket fiyat" uygulamasına destek vererek, "Sağlığı kolayca tatlı para kazanma aracı olarak düşünenler, yanıldıklarını anlayacaklar" dedi.

Osmaniye ziyaretinde ilk olarak Vali Zübeyir Kemelek'i ziyaret eden Akdağ, Maliye Bakanlığı'nın "paket fiyat" uygulamasını doğru bulduğunu söyledi. Başbakan'ın sağlığa verdiği özel önem sayesinde Sağlıkta Dönüşüm Programı'nda 3.5 yıl içerisinde çok önemli mesafeler aldıklarını belirten Akdağ, "Ancak son 1-2 gün içinde büyük bir şamatayla karşılaştık. Niçin peki? Çünkü bazılarının tadı bozuldu da ondan. Burada Maliye bir tebliğ yayınladı. Maliye'nin tebliğine karşı itiraz etmesi gereken biri olsaydı, en başta buna Sağlık Bakanlığı'nın itiraz etmesi gerekirdi. Çünkü bu tebliğde, sonuçta kendisine en az para ödenecek kurum Sağlık Bakanlığı'dır. Özel hastaneler veya özel sağlık kuruluşları için yüzde 20 fazlası ön görülüyor" diye konuştu.

Ülke gerçeklerine göre hareket edilmesi gerektiğine işaret eden Akdağ, şunları söyledi:

"Vatandaşımıza sağlık hizmetlerine ulaşmanın sınırlarını açtık. Ancak bunun istismar edileceği yollarını da kapatmalıyız. Biz bu uygulamaları başlattığımız andan itibaren Türkiye'de çeşitli kereler gereksiz tetkik ve tahlillerden bahsedenler olmadı mı? İşte bu uygulamaların önünü almak için Maliye bir tebliğ hazırlamıştır. Kuşkusuz ki, hükümet olarak birlikte bu hususta çalıştık. Bütün bürokratlarımız, teknik elemanlarımız bunun hazırlanmasına emek vermiştir. Ama söylediğim gibi, hem özel sektörümüze ve hem de üniversitelerimize bu hususta tabiri caiz ise pozitif ayrımcılık da yapılmış durumdadır. Onun için şundan bütün vatandaşlarımız emin olmalıdır. Onların sağlık hizmetlerine erişimini her geçen gün kolaylaştıracağız. Ancak bu arada fırsatçılık yapmak isteyenler, sağlığı böyle kolayca tatlı para kazanma aracı olarak düşünenler de tabiki yanıldıklarını anlayacaklardır. Şu anda koparılan tartışmanın biraz da bu çerçevede değerlendirilmesi lazımdır."

Vali Zübeyir Kemelek, ziyaret sonunda Bakan Akdağ'a Osmaniye'nin meşhur Karatepe kilimini hediye etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha sonra Belediye Başkanlığı, AK Parti İl Başkanlığı, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile 250 Yataklı Devlet Hastanesi'ne ziyaretlerde bulundu. Osmaniye ziyaretinde Bakan Akdağ'a AK Parti Milletvekilleri Şükrü Ünal, Mehmet Kastal ve Mehmet Sarı da eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title