Haberler

Osmangazinin Kosovalı Konukları

Güncelleme:

Kosova'dan gelen konuklar osmangaziyi ziyaret etti.

Aralarında Kosova Cumhuriyeti Parlamento Meclis Başkanı Jakup Krasniqi'nin eşi Sevdije Krasniqi, İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi'nin eşi Shpresa Rexhepi'nin de bulunduğu 40 kişlik heyet, Osmangazi Belediyesini ziyaret etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı ziyarette, konukları meclis salonunda ağırlayan Başkan Vekili Recep Koygun, Kosova'nın Bursa için çok önemli bir ülke olduğunu belirtti. Bursa'da çok fazla Kosova göçmeni Arnavut'un yaşadığını ifade eden Başkan Vekili Koygun; "Bursa'daki bu Kosova kökenli vatandaşlarımızın çoğunluğu da Osmangazi'de yaşıyor. Dolayısıyla bizim Kosova ile akrabalık ilişkilerimizde bulunuyor. Bu akrabalık ilişkileri nedeniyle, sık sık Kosova'ya gidip gelenler oluyor. Osmangazi olarak Mamuşa, Obiliç ve Çyır ile kardeş şehir anlaşması imzaladık. Her yıl, Obiliç'teki Murat Hüdavendigar Türbesine anma törenleri düzenliyoruz" dedi.

Koygun, bağımsızlık mücadelesinde Kosova'ya en büyük desteği veren ülkelerin başında da Türkiye'nin geldiğini söyledi.

Konuk heyette yer alan, Kosova Cumhuriyeti Parlamento Meclis Başkanı Jakup Krasniqi'nin eşi Sevdije Krasniqi, kendilerine gösterilen yakın ilgiden çok mutlu olduklarını söyledi. 5 günlük bir gezi için geldikleri Bursa'da tarihi ve turistik yerleri gezdiklerini ve çok beğendiklerini söyleyen Krasniqi, "Bursa'da kendimizi evimizde gibi hissettik. Bize gösterilen bu yakın ilgi ve dostluk için herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Ziyaretin ardından Başkan Vekili Recep Koygun, konuklara hediyeler verip birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kosova Cumhuriyeti Mustafa Dündar Osmangazi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title