Haberler

Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu'ndan Bülent Ersoy'a Tepki

Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa, Sanatçı Bülent Ersoy'a Özel Bir Televizyon Kanalında Sarf Ettiği Sözlerden Dolayı Tepki Gösterdi.

Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa, sanatçı Bülent Ersoy'a özel bir televizyon kanalında sarf ettiği sözlerden dolayı tepki gösterdi.

Çapa, yaptığı açıklamada, sanatçı Bülent Ersoy'un, bir televizyon kanalında "Başkalarının savaşı için doğurduğum çocuğu toprağa vermem. Oğlum olsa, askere göndermezdim" dediğini hatırlatarak, "Bülent Ersoy bey diyemiyorum. Çünkü, erkekler arasında barınamadın, kadınlığa özendin. Bülent Ersoy hanım da diyemiyorum. Çünkü, bu son söylediklerinle sana hanım demekle kadınlara, gözü yaşlı şehit analarına da haksızlık etmiş oluruz. Bülent Ersoy, aç kulağını, iyi dinle. Sıfırın altında 26 derecede cephede ülkeyi bölmek isteyen hainlerle mücadele veren o kahramanlar olmasa, sen o sıcacık salonda, yatak kıyafetiyle o programı yapabilir miydin?" diye sordu.

Bülent Ersoy'un baba olamadığını, anne hiç olamayacağını ifade eden Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa, "Hiç tadamadığın bir konuda niye ahkam kesiyorsun? Bu ülkede milyonlarca ana 'vatan sağolsun' derken, sen niye yörük sırtından kurban kesmeye kalkıyorsun? Toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı, askerin ve şehit analarının hassasiyetlerini ve manevi duygularını göz ardı ederek, maksadı aşan konuşma yapmak sana mı kaldı? Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Vatan, millet, bayrak ve şehitlik kavramlarının bu millet için ne ifade ettiğini biliyor musun? O askerlerin koruduğu, uğruna seve seve canını verdiği bu vatanda gerine gerine oturduğunun farkında mısın? Şanlı tarihimiz boyunca 3 kıta, 7 denizde ecdadımız inançlı, imanlı Türk analarının doğurduğu kahramanlarla zaferden zafere koştu. Şimdi, Kuzey Irak'ta zaferler beklediğimiz ordumuza her zaman güvendik, güveneceğiz. Arada bir çıkan çürük yumurtalara kulak asmayız" dedi.

Çapa, Ersoy'un 'talihsiz' olarak nitelendirdiği sözlerinin Türk askerini, annesini, insanını derinden yaraladığını ve binlerce şehidi incittiği dile getirerek, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yetkilileri, ilgili televizyon kanalı yöneticilerini ve tüm yetkilileri göreve çağırdı.

(OÖ-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title