Haberler

Osmangazi'den Prof. Dr. Mustafa Kara'ya Vefa Gecesi

Güncelleme:

Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleşen program, 'Bir Kitabın Kırk Yılı, Tekkeler ve Zaviyeler' adındaki sergi açılışıyla başladı. Prof. Dr. Mustafa Kara'nın 40 yıl önce yazmış olduğu Tekkeler ve Zaviyeler adlı kitabı ile diğer 61 kitabının yer aldığı sergi, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın katılımıyla açıldı. Anma programına ayrıca; Bursa İl Kültür Müdürü Dr. Abdullah Damar, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Mehmet Çağan Azizoğlu, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"OSMANGAZİ'NİN KÜLTÜR YÖNÜNÜ BURSA DIŞINA TAŞIDI"

Programın açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak birçok kültürel etkinliğimiz ve faaliyetimiz var. Bu faaliyetlerimizin yürütülmesinde hocalarımız da bizlere destek veriyor. Ancak, Prof. Dr. Mustafa Kara hocamız sürekli bizlerle birlikte. Bizim kültür yönümüzü Bursa dışına taşıyan ve kültür merkezlerimizin aktif hale gelmesinde ciddi emeği olan bir hocamız. Bu vesileyle de kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizler vatandaşlarımıza daha iyi hizmetler sunmak için gece gündüz koştururken, hocamız da aynı şekilde vatandaşlara daha güzel kültürel hizmetler sunmak için bizlerle birlikte koşturuyor. Bugün hocamızın sergisinin açılışını yaptık. Hocamızın 40 yıl önce yazmış olduğu Tekkeler ve Zaviyeler adlı kitabı ile diğer kaleme aldığı 61 kitap bu sergide yer alıyor. Kendisine bu anlamda bir hediyem olacak. Kitabının kırkıncı yılı dolayısıyla bende kendisine 40 yıllık hatır simgesi olarak porselen fincan takımı hediye ediyorum. Allah sağlık, afiyet versin" dedi.

Hayatta olan ilim insanları ve hocaları anmak adına düzenlenen 'Bir Vefadır Yaşamak' adlı programın moderatörlüğünü Mustafa Baki Efe yaparken, Ezel Erverdi, M. Safiyüddin Erhan, Prof. Dr. İsmail Kara, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öcal, Dr. Sefer Özdemir, Doç. Dr. Fatih M. Şeker, Doç. Dr. M. Fatih Birgül, Burhan Eren ve Yusuf Bilal Kara konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar, sunum eşliğinde Prof. Dr. Mustafa Kara'ya ilişkin anılarını paylaştı.

"40 YIL SU GİBİ GEÇTİ"

Prof. Dr. Kara ile anılarını aktaran Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Çetin, "Buraya gelmeden önce, Mustafa beyin 'Tekkeler ve Zaviyeler' kitabına baktım. Bana, Mayıs 1977'de imzalamış. 40 yıl, dün gibi gelip geçti ve nasıl geçti bilemiyorum. Prof. Dr. Mustafa Kara, çok yönlü gerçekten değerli bir arkadaşımızdır. Değerli kardeşim Kara'ya sağlık ve afiyet içerisinde nice eserler vermesini diliyorum" diye konuştu.

"VEFA MÜSLÜMANLARIN MÜEYYİZ BİR VASFI"

Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Mehmet Çağan Azizoğlu ise, vefanın, Müslümanların mümeyyiz bir vasfı olduğunu ifade ederek, "Hem fedakarca sözünde durma hem de sebat ve sadakat, bu hayatta Müslümanın varoluş zeminin oluşturur. Prof. Dr. Mustafa Kara hocamıza vefa borcumuzun şuurunda olduğumuzu beyan etmek üzere bir araya geldik. Cenabı Hak Mustafa Kara hocamızın ilmini arttırsın, ömrünü bereketlendirsin, bizlere de kendisinden daima müstefid olmayı nasip etsin. Programlarımızı da ilk günden itibaren destekleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a da teşekkürü bir borç biliriz" dedi.

Yaklaşık 3 saat süren program sonunda H. Kutsi Sezgin tarafından musiki konseri verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi Mustafa Kara Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title