Haberler

Osmangazi'de Tarihi Kent Koşusu

Bursa'da Osmangazi Belediyesi Tarafından Bu Yıl İkincisi Tertiplenen Tarihi Kent Koşusu 15 Nisan Pazar Günü Gerçekleştirilecek.

Bursa'da Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi tertiplenen Tarihi Kent Koşusu 15 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yıldırım külliyesinden start alacak koşu, Karadavut caddesinden Emirsultan, Yeşil, Irgandı Köprüsü, Uzunçarşı, Kapalıçarşı, Tophane Saltanat kapıdan devamla Muradiye, Hamzabey, Çekirge güzergahında 1. Murat külliyesinde son bulacak. Bayanlar ve bayların birlikte koşup ayrı ayrı derecelendirileceği 10 kilometrelik maratonda her iki grupta ilk 10 a giren yarışmacılara toplam 12 bin 200 dolar mükafat dağıtılacak. Birincilere bin 500, ikincilere bin, üçüncülere 800'er, dördüncülere 700'er ve 10.culara 100'er dolar olmak üzere ödüller iki grupta dağıtılacak. Tarihi Kent Koşusu çerçevesinde Tophane Saltanat Kapı'dan başlayıp Çekirge'de bitecek 4 bin 700 metrelik bir halk koşusu da gerçekleştirilecek. Halk koşusunu tamamlayanlara, bir hatıra katılım madalyası, içerisinde tşört ve malzemeler bulunan birer çanta hediye edilecek. 14 Nisan Cumartesi akşamına kadar maratona katılacak atletizm lisansı bulunan yarışmacılar Merinos Tren İstasyonunda kurulan büroya kayıtlarını yaptırırlarken, halk koşusuna katılacak vatandaşlarda Tayyare Kültür Merkezinde kayıtlarını yaptırıp göğüs numaralarını alabilecekler.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, böyle büyük bir tarihi kent koşusu organizasyonu için, böyle birikimli bir şehrin olması gerektiğine dikkat çekerek, "Bursa, Osmanlı Cihan Devleti'nin ilk başkenti olması sıfatı ile, çok fazla tarihi ve kültürel mirasa sahip bulunuyor. Bizim gayemiz, böyle bir uluslararası yarış ile, bu tarihi güzellikleri dünyaya ve yurdumuzdaki insanlara tanıtmaktır. Her sokağında ayrı bir değerin olduğu bu şehri sergilemek lazım. Eşsiz birikimlerimizi göstermek istiyoruz. Tarihi mekanlardan geçecek yarışmacılar, basın mensupları ve sanatçılarımız tarafından görüntülenecekler. Böylece Bursa'nın kültürel ve tarihi mirası, spor ile içiçe kayda geçecek. Bu fotoğraflardan bir katolog ve fotoğraf yarışması da yapacağız. Kenya, Fas, Etiyopya, Kanada, Fas, Ukrayna, Yunanistan gibi ülkelerden yarışcılar bu koşuya katılacaklarını bildirdiler. Hatta bir grup Kenya'lı atlet misafirimiz olarak şehrimizde bulunuyor. Böylesine iddialı sporcularla güzel bir maraton olacağını düşünüyoruz. Maraton içerisinde tarihi kıyafetleri ile kılıç kalkan ekibi, mehter, folklor ekiplerimiz de değişik yerlerde gösteriler yaparak bu tarihi koşuyu renklendirecekler. Böylesine bir atmosferi yaşayamaya bütün hemşehrilerimizi davet ediyorum" dedi.

Saltanat Kapı'dan başlayacak olan 4 bin 700 metrelik halk koşusu saat 10:00'da start alırken, profosyonellerin yarışacağı maraton saat 11:00'de Yıldırım'dan başlayacak. Halk koşusuna katılanlar bir saat 15:00 dakikalık sürede parkuru tamamlayamazlar ise, arkadan gelen profosyonel yarışcılara engel olmamaları için araçlarla toplanacaklar.

(İRF-MŞ)

10.04.2007 17:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title