Haberler

Osmangazi Belediyesi Manevi Değerlere de Sahip Çıkıyor

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Hz.

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Hz. Üftade Paneli, Bursalıların yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirildi. Osmanlı'nın kurulduğu şehirde hem tarihi kültürel mirasa sahip çıktıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu tür etkinliklerle manevi değerleri geçmişten geleceğe taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Hz. Üftade Paneli, geniş bir katılımla Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Panel yöneticiliğini Prof. Dr. Mustafa Kara'nın yaptığı panele, konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Dr. Mustafa Bahadıroğlu, Yrd. Doç. Dr. Murat Yurtsever ve Doç. Dr. Salih Çift katıldı. Osmanlı'dan kalan tarihi eserleri tekrar ayağa kaldırarak, çok önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak sürdürdükleri bu çalışmalarla birçok belediyeye örnek olduklarını ve bu alanda 5 ödüle sahip olduklarını söyledi. Dündar, "Panelin düzenlendiği Ördekli Kültür Merkezi'nin 5 yıl öncesine kadar mezbelelik durumdaydı. Şimdi ise Bursa'nın en faal kültür merkezi haline geldi. Osmangazi Belediyesi olarak tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra, her yıl düzenlediğimiz Osmangazi'yi Anma ve Fetih Şenlikleri kapsamında düzenlenen sempozyumlarla Osmanlı'nın kuruluş dönemindeki siyasal ve sosyal yaşamı bugüne aktarıyoruz. Sempozyumlarda o döneme ait siyasi ve sosyal yaşamı bilimsel olarak ele alarak, geleceğe aktarma imkanı buluyoruz. Bu tür çalışmalarla da kültürümüzün manevi değerlerine sahip çıkıp, onları yaşatmanın çabasını veriyoruz" dedi.

KENDİMİZİ DAHA İYİ TANIYORUZ

Osmangazi Belediyesi olarak manevi kişiliklerin bugünkü ve gelecekteki nesillere aktarılması noktasında önemli adımlar attıklarını vurgulayan Başkan Dündar, "Üftade Hazretleri'nin Türbesi onarılıyor. Mollafenari türbesi ile 3 Kuzular Camii ve Türbesi'ni onarıyoruz. Somuncu Baba'nın evini ve fırını yenileyerek, yeniden hizmete açmak için çalışıyoruz. Bu tür maneviyatımızın önemli isimlerini tanıdıkça, onların felsefelerini anladıkça kendimizi daha iyi tanıyoruz" diye konuştu. İmparatorluğu kuran ruhu Bursa'da yeniden yaşatmanın uğraşını verdiklerinin altını çizen Başkan Dündar, Hz. Üftade Paneli'ne katılan konuşmacı ve dinleyicilere teşekkür etti.

BURSALILARDAN YOĞUN İLGİ

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Kara'nın yaptığı panelde, Dr. Mustafa Bahadıroğlu 'Bursa'nın kutbu: Hazreti Üftade' sunumunu yaparken, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz 'Sultanların Şeyhi: Aziz Mahmud Hüdayi', Yrd. Doç. Dr. Murat Yurtsever 'Sufi ve Şair: İsmail Hakkı Bursevi', Doç. Dr. Salih Çift de 'Bursa'da bir celveti şeyhi ve dergahı: Selami Ali Efendi Dergahı' konu başlıkları altında yaptıkları sunumlar ile katılımcılara bilgi verdi. Bursalıların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen panelin son bölümünde, konuşmacılar dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

(AÇ)

17.05.2012 21: 53: 43

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ördekli kültür merkezi osmangazi belediyesi osmangazi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title