Haberler

Osmaneli'de Hal Heyecanı

Bilecik'in Osmaneli ilçe Belediye Başkanı Münür Şahin, 37 bin metrekare alanda kurdukları hal tamamlandığında hem Bilecik'in hem de bölge ürünlerinin daha da değer kazanacağını söyledi.

Bilecik'in Osmaneli ilçe Belediye Başkanı Münür Şahin, 37 bin metrekare alanda kurdukları hal tamamlandığında hem Bilecik'in hem de bölge ürünlerinin daha da değer kazanacağını söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin önemli oranda karpuz ihtiyacını karşılayan ilçede açılacak sebze ve meyve halinin üreticinin pazarlama sorununu büyük ölçüde azaltacağını kaydetti.

Sakarya Vadisi'nde bilinçli tarımla kaliteli ürün elde eden çiftçilerin tarlalarına gelen alıcıların, pazarlık yapıp aldıkları karpuzları İstanbul başta olmak üzere civar il ve ilçelere götürdüğünü dile getiren Şahin, "Osmaneli özellikle karpuz konusunda bir numara. Marmara Bölgesi'nde adeta marka ürün. Şu anda da en fazla İstanbul ve Kocaeli'nden ilgi var. Fiyatlarımız bu sezon gayet güzel. Bu sezon çiftçimizin karpuzdan yüzü gülüyor. Bu anlamda da hem alıcı hem de çiftçi memnun." dedi.

"İnşaat aşamasındaki hal tamamlandığında hem Bilecik'in hem de bölgemizin ürünleri daha da değer kazanacak." ifadesini kullanan Şahin, şöyle devam etti:

"Burası merkezimiz olacak. Bilecik'te bakanlık onaylı tek hal. Bilecik'te yetişen tüm ürünler alıcılar tarafından burada pazarlanacak. 37 bin metrekare alanda hal binamızı oluşturuyoruz. Oldukça geniş bir alana sahibiz. Burada paketleme tesisi ve soğuk hava deposu da olacak. Günübirlik alıcılarımız için dükkanlarımız var. Yaklaşık 100 alıcının olduğu hal. 12 ay boyunca buranın ihtiyacını karşılayacak. İlçedeki ürün yelpazesi oldukça geniş. Eskiden en çok sıkıntı çektiğimiz konu alıcılar ve pazarlama konusuydu. En büyük sıkıntı aracılardaydı. Artık direkt alıcı üreticiden alacak. Biz bunu yaparken sadece ilçemizin değil ilimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek konumda olsun istedik."

Şahin, halin tam anlamıyla iki ay sonra faaliyete geçeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title