Haberler

Osman Gazi-1 Feribotu Yola Çıktı

Libya'daki Türkler'i Getirecek Olan Osman Gazi-1 Feribotu Yola Çıktı.

Libya'daki Türkler'i getirecek olan Osman Gazi-1 feribotu yola çıktı.

Yenikapı Limanı'ndan saat 16.40'ta hareket eden feribotta, Türk Kızılayı'nın Türk vatandaşları için hazırladığı giyecek, yiyecek ve sudan oluşan 20 ton yardım malzemesi bulunuyor. Feribotta, sağlık ekibiyle birlikte 40 personel bulunuyor.

Osman Gazi-1'in Trablus'a yaklaşık 30 saat sürecek yolculuğun ardından ulaşması planlanıyor.

Öte yandan, Libya'nın Derme kentine gidecek olan Orhan Gazi-1 adlı feribotun da, saat 17.00 sıralarında hareket etmesi bekleniyor.

-LİBYA ADALET BAKANININ İSTİFA ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ

Libya'da Adalet Bakanı Mustafa Muhammed Ebud El Celil'in istifa ettiği iddia edildi.

Libya'da yayımlanan Kurina gazetesi, Adalet Bakanının hükümet karşıtlarına yönelik aşırı güç kullanılmasını protesto etmek için istifa ettiğini belirtti.

Kurina'nın internet sitesinde yer alan haberde, gazetenin El Celil ile telefonda konuştuğu belirtildi.

El Celil'in istifa haberini resmi kaynaklar henüz doğrulamadı.

-NETANYAHU'NUN ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI UZİ ARAD İSTİFA EDİYOR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Ulusal Güvenlik Danışmanı Uzi Arad, görevinden istifa edeceğini açıkladı. Arad'ın, Netanyahu'ya istifasıyla ilgili bilgi verdiği, üniversiteye dönmek istediğini aktardığı belirtildi.

Arad'ın istifasına, Londra'ya büyükelçi olarak atanmasına Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın karşı çıkmasının yol açtığı kaydediliyor.

Netanyahu ve Lieberman'ın, aylardır boş bulunan İsrail'in BM Temsilciliğine Londra Büyükelçisi Ron Prosor'un atanmasında mutabık kaldıkları bildirilmiş, Prosor'un yerine de Netanyahu'nun Arad'ı büyükelçi olarak seçtiği basına sızmıştı.

Ancak Arad'ın atanacağı haberlerine Lieberman şiddetle karşı çıkmış, büyükelçilerin atanması kararlarını Netanyahu'nun değil kendisinin verdiğini belirtmişti.

Arad'ın ayrılacağına ilişkin haberlerin Başbakanlık'ta çalkantıya yol açtığı, Netanyahu'nun, üniversiteye dönme kararına rağmen, Lieberman'la uzlaşma sağlayıp, Londra dahil, Arad'ı bir dış göreve göndermeye çalıştığı da belirtiliyor. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title